Inngangen til det årlige bokmarkedet som holdes på Rødtvet Skole. FOTO: Kristiana Qarri

En årlig tradisjon ved Rødtvet Skole

Rødtvet Skole sitt musikkorps, Rødtvet Storband, har sitt årlige bokmarked for å samle inn penger for korpset. Bell Batta Torheim, som er en av lederne av musikkorpset, sier det er flere grunner til arrangementet.
Tirsdag, 8 november, 2022 - 09:43

Rødtvet Skole har sitt årlige bokmarked for å samle inn penger for sitt musikkorps. Rødtvet Storband er et musikkorps som spiller veldig forskjellige musikksjangere. Det er varierende alder på folk i bandet - den yngste er sju og den eldste er seksten. 

Et sted for å bli kjent bedre med hverandre


Rødtvet Storband holder en liten konsert for de som er på bokmarkedet. FOTO: Kristiana Qarri

Bell Batta Torheim, en av lederne av musikkorpset, forteller at bokmarkedet er en koselig aktivitet som får både foreldre og barn til å samle seg og bli kjent bedre med hverandre. 


Bell Batta Torheim er en musikk-korpset ledere og en av arrangørene av bokmarkedet. FOTO: Kristiana Qarri

– Korpset får også holdt konsert, og det blir velig gøy å vise fram ting vi har øvd på lenge, sier Torheim. En annen grunn til at vi organiserer dette markedet er fordi vi ønsker å samle penger til å drifte korpset. Vi har profesjonelle instruktører som underviser barna, og da trenger vi penger til det. 

Bell Torheim forteller hvordan bokmarkedet er den eneste måten bandet kan samle penger til drift. 

– Når vi søker penger ellers er det til veldig bestemte ting. Ofte sier de at vi ikke skal bruke pengene på drift, men vi skal jo drifte et korps. Vi trenger disse midlene for å holde hjula i gang i korpset. Da er bokmarkedet en løsning som har hjulpet oss mye, fortsetter Torheim

Et interessant sted for å ha det gøy

Dorthe Svendsen er en av deltakerne i bokmarkedet. Hun er ganske interessert i bøker selv og synes at dette her er en bra måtte å samle penger på. 

– Dette her er en veldig bra måte for at folk skal lære mer om korpset, men også for å samle penger. Denne måten er også bærekraftig, for da finner hver kunde det de leter etter, så kan det brukes om igjen istedenfor å kjøpe noe nytt. 


Her leter folk etter interessante bøker. FOTO: Kristiana Qarri

 

Nærmiljøet som støtter korpset

Bell Torheim forteller at det er mange fra nærmiljøet som kommer til markedet hvert år for å støtte korpset på en eller annen måte, enten ved å kjøpe bøker eller ved å være der og lage en bra stemning. 


Massevis av bøker som er for salg i bokmarkedet. FOTO: Kristiana Qarri

I bokmarkedet finnes det også kaker og snacks, som folk kan kjøpe for å spise og høre på musikk samtidig og lage en bra stemning. 

–Det finnes mange forskjellige ting, det meste er bøker, men vi selger også cd-er, dvd-er og puslespill. Alt kommer fra familier som ikke trenger disse tingene lenger og vi får selge dem til de som er interessert. Vi har også en slags kantine som vi selger mat og kaffe for å ha det bra mens man hører på musikk og kanskje kjøper noe, sier Torheim.


Flere som kjøper kaker og kaffe og setter seg ved et bor og spiser sammen med familien sin, mens de hører på Rødtvet Storband spille musikk. FOTO: Kristiana Qarri