Et utrolig vennskap ble satt på spill under barnas lørdag på Deichman Majorstuen. Foto: Diego Muñoz-Zamora

En lærerik litteraturopplevelse

Lørdag 5. november ble barneboken Fuglefesten gjenfortalt, og et viktig budskap levert til publikum på Deichman Majorstuen i Oslo.
Mandag, 7 november, 2022 - 10:32

Ingrid Schibsted Jacobsen jobber som formidler for barn og ungdom på Deichman Majorstuen. Sammen med sin kollega Kristin ga hun en interaktiv dramatisering av boken Fuglefesten for nærmere 70 skuelystne barn og voksne.


– Det er en fest av en bok som er umulig å ikke elske, mener Ingrid Schibsted Jacobsen. Foto: Diego Muñoz- Zamora

– Boken handler om å ta vare på det man har og å huske på hvem man er, og å være stolt av det, forteller Ingrid. 

I boken møter vi flaggermusen Flabbe og vennen hennes marken Mark. Da Mark blir invitert i bursdag til fuglene uten at Flabbe er invitert, blir Flabbe lei seg. Derfor stjeler hun Marks invitasjon, og eventyret starter.

 Ingrid Schibsted Jacobsen mener boken har et viktig budskap og at det som gjør boken ekstra god er at hovedpersonen selv gjør en feil. 

– Det er veldig menneskelig fordi alle glemmer seg og blir kanskje blendet av noe annet. Det tror jeg alle opplever både som barn og som voksne, understreker Ingrid.

 

Levende formidling for alle

Ingrid Schibsted Jacobsen forteller videre at hensikten med disse formidlingstiltakene på Deichmann er å gjøre bibiloteksrommet så stort som mulig. Å skape litterære møter for barn så tidlig som mulig. 

– Målet er at barna skal få en opplevelse, også kan de ta opplevelsen med seg hjem i bokform og fortsette der, forteller Ingrid Schibsted Jacobsen.  

Hun vil at opplevelsen skal vare så lenge som mulig og at boken skal bli så rik som mulig. Hun mener vi er inne i en tid hvor det å møtes fysisk og formidle kunst er blitt kjempe viktig. 


Flabbe finner ut at å være glad i hvem en er og ekte vennskap er det viktigste. Foto: Diego Muñoz-Zamora

Ingrid forteller videre at det er veldig bra med alle de digitale tilbudene, men at hun tror at vi trenger å møtes fysisk og oppleve levende formidling. 

– Biblioteket er et veldig godt sted å gjøre det fordi det er gratis og det er for hele befolkningen. Det er et tilbud alle kan ta del i.

Et litterært møte


Pappa Håkon og Olive (3) ble invitert på forestillingen av en kollega. Foto: Diego Muñoz- Zamora

 At det fungerer kunne Håkon Njøten og datteren Olive på tre år bekrefte. 

– Det var en veldig fin opplevelse, sier Håkon, og datteren Olive nikker bekreftede. 

Den første turen til Deichman på Majorstua ble en suksess. 

 – Vi leser jo bok på kvelden, men det blir jo noe annet når det er med kostymer og forskjellige karakterer og andre barn i  rommet, forteller pappa Håkon. 

Han mener de fikk mye ut av opplevelsen og at datteren likte spesielt å få på nebb og lage fuglelyder.

Emneord: