Etter over 20 år med kamp er Korsvollhallen endelig åpnet. Foto: Synne Folstad Moen

Korsvollhallen ikke lenger en drøm

– Gratulerer med dagen! – Ja, i like måte!
Fredag, 25 november, 2022 - 13:45

I 2014 skrev Aftenposten av Korsvoll IL var landets største håndballklubb uten hall. Den 24.november mistet de den norgesrekorden. Kl.14.00 fikk leder i Korsvoll Håndball og Korsvoll IL overlevert nøklene til den splitter nye Korsvollhallen. I over 20 år har Korsvoll IL jobbet for å få sin egen flerbrukshall hvor de kan ha treninger og spille kamper under eget tak. I mange år har håndballagene lånt andre haller, som Hovseterhallen og Linderudhallen. 


Korsvollhallen har vært en langvarig prosess, men nå er den åpen. Foto: Synne Folstad Moen

– Nå får vi alle våre timer her eller på Kringsjå, så det er jo strålende. Mye enklere for foreldre som skal få barna sine på trening, pluss at det blir et samlingsted, sier leder for Korsvoll Håndball, Anne-Lise Hektoen.

– Vi har fått mange gratulasjoner i løpet av dagen, og da svarer jeg “ja, i like måte”. Og da svarer de “ja, det syns jeg faktisk”, ler Hektoen.

60 år siden ideen kom

Hektoen forteller at de første tegningene for hall på Korsvoll kom i 1983, men det ble sett gjennom gamle papirer og styrereferater fra klubben som viser at de snakket om det allerede på 70-tallet. 

– Lederen i Korsvoll IL hadde også møtt på noen pensjonister som mente at de begynte å snakke om dette på 60-tallet faktisk, så nå er det 60 år siden ideen om en hall på Korsvoll begynte, sier hun.


Leder for Korsvoll håndball, Anne-Lise Hektoen, har vært en del av styret i 12 år. Foto: Synne Folstad Moen

Det har vært en lang prosess for å få bygd flerbrukshallen. Idrettslaget har måtte ha kommunen og reguleringsplanen med seg, samt økonomien i kommunen.

– Den var vel inne på budsjettet for 10 år siden, så falt den ut igjen, så kom den inn igjen. Og nå står vi her da, smiler lederen for Korsvoll Håndball.

Under åpningsseremonien var Oslos næringsbyråd Victoria Evensen, idrettsbyråd Omar Gamal og direktør i Oslobygg, Eli Grimsby, til stede for å klippe snora som en gjeng barnehagebarn strakk ut. På kvelden var den første offisielle håndballkampen allerede i gang i hallen mellom Korsvoll/Monolitten og Ullern 2.

Trodde aldri dagen skulle komme

Årsansvarlig for Korsvoll/Monolitten, Nina Asphaug Selboskar, sier laget har venta i mange år på egen hall og at de egentlig aldri trodde dagen skulle komme. 

– Det var mange store smil da vi kom hit i dag. Jeg blir nesten rørt når jeg snakker om det, sier hun.


Jentene på Korsvoll/Monolitten er godt fornøyd med egen hall. Foto: Synne Folstad Moen

Jentene på Korsvoll Håndballag har spilt sammen i åtte år, og i sommer ble det sammenslåing med Monolitten. Selboskar tror en felles hall kommer til å bygge en god lagkultur blant jentene. 

– Det gjør noe med en klubb å ha et fellesskap og en egen hall. Jeg kommer selv fra et strøk hvor man er vant med klubbtilhørighet, sier Selboskar.


Nina Asphaug Selboskar syns det er fint at Korsvoll kan få en klubbtilhørighet. Foto: Synne Folstad Moen


En spennende kamp ble spilt mellom Korsvoll/Monolitten og Ullern 2. Foto: Synne Folstad Moen

Selv har Selboskar vært engasjert i hallprosjektet som både trener og lagleder i ni år, men at hun vet mange har ventet i mange år før det. Hun syns det er veldig stas å få spille den første kampen i den nye hallen

– Det var jo bråbestemt på tirsdag at vi skulle spille kamp her. Vi skulle egentlig spille i Skøyenhallen, men vi ble kjempeglade når vi fikk tilbud om å spille her. Det er stort sett velvillighet fra naboklubbene, så de syns det var veldig greit, forteller hun.

Godt oppmøte

Under kampen var det mange tilskuere som hadde satt seg på tribunen. Kaptein for Korsvoll/Monolitten, Frida Sofie Gaupset Eide, syns det var veldig uvanlig. 

– Det pleier ikke være så mange, nå er det jo mange fra området og ikke bare foreldre. Så det er ekstra gøy når flere kommer, og den stemningen som er her også, sier hun.

Flere av de i publikum har selv vært en del av, og følgt med på prosessen til hallen. En av de er Anne Kristin Hjukse. Hun var en av de første som skrev under på kampanjen om hallen på Korsvoll, da de gikk rundt fra dør til dør med underskriftskampanje.

– Jeg har kjempet for det i 19 år. Jeg husker jeg hadde sønnen min i bærebag enda da, sier hun. 


Anne Kristin Hjukse feirer ny hall. Foto: Synne Folstad Moen


Det var stor jubel på sidelinjen da Korsvoll/Monolitten scorte mål. Foto: Synne Folstad Moen


Foreldre disket opp med drikke og snacks for å feire seier og ny hall. Foto: Synne Folstad Moen

 

Emneord: 
Tags: