Flere sentere som har allerede begynt med julestemning så tidlig i november. FOTO: Kristiana Qarri

Er det for tidlig med julemusikk?

Etter Halloween starter flere bedrifter med en gang å sette julestemning, blant annet gjennom å spille julemusikk. Journalen spurte ansatte ved butikker om hva de tenker om julemusikk så tidlig i november.
Tirsdag, 8 november, 2022 - 13:45

Flere synes det blir julestemning med engang 1. november kommer. Det er mange som setter på julemusikk så tidlig som starten av november, med en gang Halloween er over. 

Kanskje litt for tidlig med julemusikk


Flere storsentre har begynt å sette på julestemning og juledekorasjoner. Flere synes det er litt for tidlig. FOTO: Kristiana Qarri

Anna, som er kunde ved Storo Storsenter, synes det er greit med julestemning, men til en viss grad. Hun synes ikke de burde starte så tidlig i november, men kanskje midten av måneden. 

Karoline Larsen, som jobber på BikBok, synes også at det er litt for tidlig med julemusikk. 

– Jeg er enig i at det er litt for tidlig for å sette på julemusikk. Jeg tror ikke vi har begynt med det enda, jeg har ikke jobbet i juletidene før så er ikke helt sikkert på hvor tidlig vi setter julemusikk, sier hun. 

Begrenset musikkspilleliste

En ansatt på Tiger forklarer at butikker har en fast spilleliste som blir satt på av hovedkontoret. De har ikke mulighet til å bytte musikken, som gjør at de er veldig begrensa når det kommer til musikken de kan spille i butikkene sine. 

–  Vi har en fast spilleliste som går direkte fra kontoret og vi har ikke muligheten til å velge selv. Julespillelista har begynt allerede, men det er en blanding av julemusikk og vanlig musikk. Den løsningen synes jeg er ganske bra, det at det ikke bare er julemusikk, men begynner litt smått på en måte. Jeg synes ikke det er for tidlig, jeg synes at det passer i november med litt julemusikk, men ikke noe særlig før.


Karl Johans gate har også begynt å sette opp juledekorasjoner. FOTO: Kristiana Qarri

 

Emneord: 
Tags: