Klatreklubben "LIK klatring" har fått støtte av SIO til å kunne arrangere Buldrecup. Foto: Filippa Torjusen

Første buldrecup for studenter

Her møtes klatreklubbene for første gang i buldrecup. Medlemmene i "LIK klatring" er initiativtakerene til cupen .
Lørdag, 5 november, 2022 - 11:27

Fredag kveld var det første buldrecup av og for studenter i Oslo. Ugne Striokaite og Åge Frivoll er med i “LIK klartring” og har tatt initiativ til å gjennomføre og starte denne cupen. Poenget var å føre foreningene sammen.

- Vi ville få med alle foreningene, nå er vi litt hver for oss og gjør vår ting, men kanskje vi kan ha litt flere fellesting fremover, forklarer Frivoll.


Åge Frivoll forteller at støtten de fikk gjorde det mulig å kjøpe inn sko. Nå kan de ha utlån, som gjør at færre må ha eget utstyr for å kunne klatre. Foto: Filippa Torjusen

Det skal kåres beste lag, beste klatrer, og mest mediale lag. Lagene er fordelt ut ifra hvilket nivå du vanligvis klatrer på, samtidig som at de ville ha folk fra alle foreningene på hvert lag. To fra BI, to fra medisin og to fra OSI. 

– Her er det om å gjøre å klatre så mye som overhodet mulig på 75 minutter. Jo harere du klarter, jo mer poeng får du på hver rute. Vinnerne i dag får massse kalk, sier Frivoll stolt. 

Konkuranse


Mari Ims Skåland har drevet med klatring i seks år. Foto Filippa Torjusen

50 personer møtte opp fredag kveld for å delta i buldrecuppen. En av dem var Mari Ims Skåland (29).

– Jeg har veldig konkuranseinnstinkt. Med en gang det starta så løp jeg ut og begynnte. Så kom jeg på at det er jo hyggelig å snakke med gruppa og bli kjent med dem.

Skåland endret taktikk og forteller at hun har snakket med flere nye mennesker. Gruppen går sammen rundt i løypene og lærer av hverandre. 

– Jeg syns det er et sykt hyggelig opplegg, jeg kom alene og har møtt så mange imøtekommende mennesker. Bra at man blir kjent på tvers av foreningene, avslutter Skåland. 


Erling Grov Lekven syns opplegget er et bra initiativ. Foto: Filippa Torjusen

En annen som også syns det var gøy med konkuranse er Erling Grov Lekven (23).

– Det er liksom det lille ekstra, sier Lekven

Han gleder seg til middagen etter konkuransen, der er der rom for å bli kjent med flere.

Håper på å gjøre mer 

Det er første gang de forskjellige klubbene møtes til felles arrangement. Frivoll vektlegger at det er gøy med opplegg på tvers av klubbene.

– Neste gang håper vi på å gjøre det enda større, sånn at enda flere kan være med, sier Frivoll.


Tora Skog (22) og Morten Johnsen (31) kom på samme lag i Buldrecuppen. De kjente ikke hverandre fra før, men stemningen er på topp. Foto Filippa Torjusen

Det er ikke bare konkuransen og klatringen studentene kommer for. 

– Etter vi er ferdige så skal vi på Chateu Neuf alle sammen og spise pizza og kose oss der, utover kvelden og natten. Forhåpentligvis blir folk kjent på tvers av fakultetene, avslutter Frivoll.