Ida Agathe Hidle, Solveig Blomvik, Lea Alstad og Thea A.L. Thorkildsen har sammen laget en nattklubb som skiller seg ut fra alle andre i Oslo. FOTO: Ella Bakken Mohn

Arrangerer nattklubb for jenter

Ida Agathe Hidle, Solveig Blomvik, Lea Alstad og Thea A.L. Thorkildsen fant ut at unge i Oslo synes det mangla et fristed primært for jenter. 17. november arrangerer de "A girl just wanna have fun" som en kul og annerledes kveld.
Tirsdag, 8 november, 2022 - 12:32

Det hele startet med en heklekveld i sommer, der jentene fant ut at de ville gjøre noe gøy. Da de på skolen, der de studerer prosjektledelse på Høyskolen Kristiania, fikk i oppgave å lage et eventbyrå skulle sommerens drømmer om en fest for jenter komme til liv. 

– Læreren vår ba oss tenke stort, da måtte vi bare kjøre på, sier Thea entusiastisk. 

De er alle enige om at de er lidenskapelige, og har lagt mye tid i prosjektet. Nå har de allerede solgt mange billetter, og responsen har vært stor, både på godt og vondt. 

– Vi har desidert fått flere positive tilbakemeldinger enn negatve. Men på Tiktok får du spissen av det, og det er mange som hisser seg opp og føler seg krenket, sier Lea.

Selv om konseptet hovedsakelig er for jenter, har jentene vært tydelige på at alle som føler at dette er noe for dem, er hjertelige velkomne. Men det er ikke bare for gøy at de har satset på et prosjekt som dette.

– Som kvinne i kulturbransjen har vi lyst til å være med å støtte kvinnelige kulturaktører. Det der er jo en skjevfordeling, forteller Ida Agathe.

I tillegg støtter de International Plan sitt jentefond med arrangementet der fem prosent av omsetningen av billettsalget og i baren går til veldedighet.

Emneord: 
Tags: