Salongen i St. Olavs gate er en av dem som opplever færre kunder om dagen. Foto: Oda Sophie Usterud

Flere drøyer med å dra til frisøren

I en periode med høye strømpriser og dyrere matvarer må mange prioritere pengene sine annerledes. Frisørene får kjenne på konsekvensene av dette.
Fredag, 25 november, 2022 - 15:44


Senita tror perioden med færre kunder er midlertidig og håper situasjonen bedres utover vinteren. Foto: Oda Sophie Usterud

Senita Vesterhus driver frisørsalongen St.Olav Frisør ved Holbergs plass i Oslo. Hun sier at hun tydelig merker at folk drar sjeldnere til frisøren. 

– Jeg merker godt at mange drøyer lengre med å gå til frisøren nå enn de gjorde før. Jeg tror kanskje mange i snitt har kuttet ut omtrent én hårklipp i året, forteller hun. 

Senita har drevet salongen sin i 20 år og har opplevd både opp- og nedgangstider. Hun sier hun forventer at ting går seg til etter hvert, og er derfor ikke så bekymret for fremtiden. 

– Har man et bra kundegrunnlag fra før, så klarer man å overleve på det. Etter så mange år så tenker jeg at jeg får gå litt ned i lønn i 2022, og så håper jeg at det går opp igjen i løpet av sommeren 2023, sier hun med et smil.

Frisøren forteller at hun tror det er nyetablerte salonger, eller salonger med veldig mange ansatte, som sliter mest.

 


Caroline Berger Hansen ser seg nødt til å prioritere bort frisørtimene. Foto: Oda Sophie Usterud

Blir rett og slett for dyrt

Caroline Berger Hansen er student og forteller at hun tidligere har pleid å bruke mye penger på håret. Denne høsten har dette imidlertid forandret seg, som konsekvens av at utgiftene til andre ting har blitt større. 

– Denne høsten har jeg hatt som plan at jeg skal drøye frisørbesøk med én måned. Det har fort blitt drøyd med en måned til, nettopp fordi det i kombinasjon med alle andre utgifter blir så dyrt, sier hun. 

Caroline forteller at også hun merker at det er mindre travelt for frisørene. 

– Da jeg skulle booke time så jeg at mange av frisørene var ledige til så og si alle tider. Til og med de mest populære frisørene hadde mange ledige timer, og sånn pleier det vanligvis ikke å være. 

Emneord: 
Tags: