Muluken synes det er tøft å forlate sitt andre hjem. Foto: Haydarali Nawrozi

En drøm er knust

Gjenbruksbutikken på Grønland som Muluken er dagligleder og driver, startet først under broen på Grønland. Etter mangeårig hardt arbeid og en drøm om å ha sitt faste sted og drive med gjenbruk må han nå ut av lokalet.
Tirsdag, 29 november, 2022 - 12:15

 

Muluken Debele Tabor (55) kom til Norge som flyktning og er dagligleder i Merkatå. Merkatå er navnet på bruktbutikken hvor du kan finne alt fra tøy til lamper og spill til instrumenter. Ideen om å drive brukbutikk kom da han så hvor mye brukbare ting som ble kastet. Da så han en mulighet om at han samtidig som å gi ting et nytt liv, også kunne livnære seg selv og familien.

Startet under broen

Mulukun startet først under broen på Grønland i lag med noen forretningspartnere, og kunne etterhvert selvstendig drive sin egen bruktbutikk. Etter å ha drevet butikken kontinuerlig i tolv år og med bare to ukers avbrekk er tiden omme for han å forlate lokalet som nærmest har blitt hans andre hjem.

For et par uker siden fikk han nemlig beskjed av eieren av lokalet om at han hadde tre måneders oppsigelses på seg til å forlate stedet. Beskjeden har både ristet eieren og kundene.

-Dette stedet er mye mer enn en butikk, her kommer folk innom både for en hyggelig prat og dele sin hjertesorg.

 


Reidar har funnet seg spill til billig penge. Foto:Haydarali Nawrozi

 

Fornøyde kunder

Reidar Liel Rokseth som er ganske ofte innom Merkatå og handler synes brukt butikken her er helt særegen i sin klasse.

-Her finner du alt du kan tenke deg til en billig penge tilføyer han

Nyheten om at Muluken må forlate stedet har også preget han. Han synes det er trist at selvstendige, lokale forretninger presses ut av sine butikker til fordel for kjedebutikker. Han legger merke til at butikken tilrettelegger for et møtepunkt mellom forskjellige mennesker.

 

 

 

 

 

Emneord: