SiO Athletica satser stort på gruppetimer. Foto: Trine Strøm Grebstad.

Stor interesse for gruppetimer

Gruppetimer tilbys som en del av medlemskapet hos mange treningssentre. SiO Athletica er blant senterne som satser stort på gruppetrening.
Torsdag, 24 november, 2022 - 21:41

Produktansvarlig hos SiO Athletica, Charlotte Nielsen, forteller at gruppetrening går litt i trender, men at det stort sett er de samme type treningene som er mest populære.

– Hos oss i SiO Athletica er det styrke, kondisjonstimer, yoga og dans som er mest besøkt. Den siste tiden har også etterspørselen og besøket på kampsporttimene våre økt.

Suzanne Hagen trener på treningssenteret Fresh, og drar ofte på gruppetrening.

–  Det beste med å dra på gruppetrening er å kunne møte opp uten en egen plan og fortsatt ha en bra økt. Selv blir jeg dødssliten, og får en god følelse etterpå. Det er ett stressmoment mindre å tenke på i en stressende hverdag.

Mange benytter seg av tilbudet

Nielsen forteller at SiO Athleticas gruppetimer på årsbasis ligger samlet sett på rundt 70% oppmøte. 

– Vi har godt besøkte timer. Timene har en tendens til å være fullbooket i forveien, men når det nærmer seg oppstart ser vi at flere melder seg av. Da går plassen videre til de som har stått i kø. Dette systemet fungerer godt.

Hagen setter selv pris på hjelpen man får under gruppetimene.

– Gruppetimer er nok populært siden man kan få mye hjelp med teknikk og motivasjon under timene. Ofte sier instruktørene hvordan man skal gjøre øvelsen for å skape trygg trening. Mange av instruktørene er også svært dyktige så man får en slags motivasjon av det også.

300 gruppetimer i uka

Nielsen forteller at det er sammenheng mellom hvor fornøyd kundene er generelt, og gruppetreningen.

– SiO Athletica satser og heier stort på gruppetrening. Vi ser at medlemmer som benytter seg fast en til flere ganger i uken av gruppetreningstilbudet, er blant de medlemmene som trener mest regelmessig, er fornøyde og bruker medlemskapet sitt mest. I høysesong tilbyr vi 300 gruppetimer i uken fordelt på våre seks sentre. Med andre ord vil vi finne noe for enhver sak.