Hangover med Jonis Josef og venner ble arrangert på Nieu Scene. Foto: Christian Fjelde Delgado Lima

Hangover med Jonis Josef og venner

Jonis Josef inviterte samtlige komikere og kveldens gjester til enda en 'Hangover'-kveld, denne gang på Nieu Scene i Soria Moria-huset på Torshov.
Tirsdag, 29 november, 2022 - 14:24

Jonis Josef har i løpet av kort tid bygget seg opp til å bli en av Norges mest kjente komikere. Han er blant annet kjent fra sitt arbeid med NRK-serien ‘Kongen av Gulset’, TV2 serien ‘Kasko’, og gjennom sitt arbeid i podkasten ‘Karakter’ — og ikke minst, som stand-up komiker.

I løpet av denne søndagskvelden ble det opptredener fra Jonis Josef selv, men også andre aktuelle komikere i Norge. Komikere som Galvan Mehidi, Maria Stavang, Kevin Kildal, Dag Sørås, Karsten Blomvik og flere.


Det ble morsomt samspill mellom Kevin Kildal og Jonis Josef. Foto: Christian Fjelde Delgado Lima

Amerikanske inspirasjonskilder

Jonis Josef forteller hvordan han fikk inspirasjon til å opprette Hangover-konseptet fra afro-amerikanske stand-up-konsepter som ‘Def Comedy Jam’. Samt fra den afro-amerikanske komikeren Hannibal Buress sitt arbeid med stand-up gjennom ‘Knitting Factory‘-konseptet.

– Dette er et initiativ for å skape en fet hovedscene for de som har noe ekte å komme med, sier Jonis Josef.

Med dette som utgangspunkt så introduserte Jonis sin vri på slike konsepter og dannet et tilsvarende tilbud i Norge. Hangover-scenen har stand-up hver søndag, og har nå utviklet seg til å bli en av de ledende scenene og institusjonene for komikermiljøet i Norge.

– Målet er jo å få flere utlendinger på scenen. Slippe til flere rare, kule folk, men samtidig ikke gjøre det til en annenrangs-scene, sier Jonis Josef.

Jonis forteller ytterligere at hensikten med Hangover er å skape en arena med urban tilgang for komikere, hvor de kan være oppriktige og ærlige.

– Det jeg er veldig opptatt av, hvis det er en kveld hvor jeg merker at folk holder litt tilbake, så kan man alltid lede med et eksempel og fortelle om den mest ‘fucked-up’, grove tingen man har opplevd. Da merker man at stemningen letter seg. Ikke bare hos publikum, men også hos de neste komikerne, sier Jonis Josef.

Jonis avslutter med at det er viktig at Hangover skal være et sted hvor man kan dele sine tanker og opplevelser. Det er slik stand-up han setter pris på og elsker.


Jonis Josef holdt en morsom og ærlig stand-up rutine for kveldens publikum. Det ble delt historier og det ble samspill mellom Jonis og publikum. Foto: Christian Fjelde Delgado Lima

Hangover har gjort stand-up til et popstjerne-yrke.

Komiker Galvan Mehidi, som blant annet er kjent for sitt arbeid fra NRK-podkasten ‘Med All Respekt’, hadde også sin opptreden på Hangover-scenen denne søndagen.

– Folk higer etter å komme hit. Higer etter å stå her på scenen. Jeg føler at folk fra vår generasjon har mer lyst å stå her enn på Latter, sier Galvan Mehidi.


Galvan Mehidi på scenen som forteller om sin nylige Israel-tur. Galvan hadde landet med flyet fra Tel Aviv en time før han gikk på scenen. Det ble det morsomme historier ut av. Foto: Christian Fjelde Delgado Lima

Han forteller at Hangover er en viktig bidragsyter for komikermiljøet i Norge. En representativ scene hvor folk kan kjenne seg igjen i morsomme, mangfoldige historier og perspektiver.

– Jeg har ikke lyst til å høre noen lese opp stand-up rutinen sin fra et manus. Jeg har lyst at folk skal komme opp hit og fortelle genuine historier. Det er den type stand-up jeg personlig elsker, sier Galvan.

Han avslutter med å fortelle at Hangover-scenen er et miljø for alle og et bra alternativ til tradisjonelle, norske stand-up scener. En scene som kan bidra til å inspirere de neste store komikerstjernene i Norge.

– En persons initiativ til å skape Hangover kan være grunnlaget for ringvirkninger som etablerer nye stjerner i stand-up Norge. Hangover har blitt et utbrytersted for norsk stand-up. Hangover er et konsept som er hver søndag. Det var Jonis som startet det, men jeg skal fortsette å holde det gående mens han er ute og reiser, sier Galvan Mehidi.

Voksende scene med stort utvalg av komikere

Det var ikke bare Jonis Josef og Galvan Mehidi som opptrådte denne kvelden.

Maria Stavang


Maria Stavang delte morsomme historier fra sine turer på byen. Foto: Christian Fjelde Delgado Lima

Dag Sørås


Dag Sørås’ historie om en ‘sopp-trip’, som ikke gikk helt som forventet, fikk publikum til å bryte ut i latter. Foto: Christian Fjelde Delgado Lima

Espen Abrahamsen


Espen Abrahamsen fortalte historier om sin opplevelse som nybakt pappa. Foto: Christian Fjelde Delgado Lima

Hans Magne Skard


Hans Magne Skard underholdt publikum med sine historier om røffe gutteturer og spontane tatoveringer tatt i fyllerus. Foto: Christian Fjelde Delgado Lima

Karsten Blomvik


Karsten Blomvik hadde publikums oppmerksomhet i løpet av sin selvironiske opptreden. Foto: Christian Fjelde Delgado Lima

Hangover arrangeres hver søndag og det er hemmelig line-up hver gang.