Hasle Løren kjemper for å forsvare fjor årets sluttspill tittel, og topper tabellen etter 10 kamper. Foto: Eirik Østmoløkken

Hasle Løren fortsatt ubeseiret etter lokalderby

Hasle Løren fortsetter seiersrekken og er ubeseiret på de ti første kampene i Bambusa-ligaen.
Tirsdag, 8 november, 2022 - 14:26

Det var knyttet stor spenning til lokaloppgjøret mellom Vålerenga og Hasle Løren etter at lagene vant to kamper hver forrige sesong.

Kampen mellom Vålerenga og Hasle Løren bød på god underholdning og inneholdt totalt ni scoringer. Det var tilslutt bortelaget som dro seirene hjem med resultatet 3 – 6, etter en meget solid første periode.

Hasle Løren kom inn til søndagens kamp som ubeseiret på de første ni kampene denne sesongen. Det var derfor knyttet stor spenning til om de regjerende sluttspill mesterne kunne fortsette seiersrekken. Forventingene til kampen var derfor høye, Og trener Rune Fjellvang var optimistisk før kampstart.

- Forventningene til dagens kamp er seier, alt annet er en nedtur, sa Fjellvang.

Høyt tempo fra start

Kampen startet i et forrykende tempo der Hasle Løren tidlig jaktet scoring. Foto: Eirik Østmoløkken

Det tok kun 3 minutter og 58 sekunder før gjestene gikk opp i ledelsen 0 - 1, med scoring av Emilie Solhaug Jensen. Gjestene fra Løren fortsatte å presse utover i første periode mot et Vålerenga lag som slet litt med å komme  i gang.

Hasle Lørens høye press resulterte i en tidlig scoring, noe som ga den god kontroll tidlig i kampen. Foto: Eirik Østmoløkken

Økt selvtillit bidro til flere mål

- Vi merker at det er økt selvtilitt i spillergruppa, spesielt blant de som nå har tatt steget opp på toppidrettsnivået, svarte Fjellvang på spørsmålet om noe var anderledes inn i den nye sesongen.

Den økte selvtilitten kunne man også se blant jentene på isen, og etter en tidlig ledelse fortsatte bortelaget å presse. Dette resulterte i to kjappe scoringer av Ida Kristine Rogstad og Edle Rise Moe etter ti og tolv minutter.

Selvtilliten var høy blant Hasle Løren spillerne, noe som bidro til flere god angrep og totalt fire mål i første periode. Foto. Eirik Østmoløkken

Redusering tente håpet for hjemmelaget

Etter det som kan beskrives som en slurvete start reduserte hjemmelaget til 1 - 3 etter socring av Thea Othilie Kjelbergnes etter 13 spilleminutter. Scoringen tente håpet hos hjemmelaget som reduserte til 2-4 og 3-4 i andre periode. Det var Frida Maria Rebecca Arnkvist og Mari Svare Grøndahl som sto for målene.

Reduseringen i første periode la grunnlaget for to nye scoringer i andre periode. Foto: Eirik Østmoløkken

Et mer motivert Vålerenga lag etter to reduseringer i andre periode. Foto: Eirik Østmoløkken

- Vi mista det litt i andre periode

Etter en solid første periode, var andre og tredje periode mer slurvete og dette slapp Vålerenga tilbake i kampen.

- Vi spilte en veldig bra første periode, men mista det mer ut i andre periode, sa lagkaptein Emilie Solhaug Jensen.

Dette gjorde at resultatet var 3 - 5 etter to perioder, noe som ga Hasle Løren spillerne en dårlig følelse inn i den siste perioden.

- Vi gikk inn i tredje periode med en litt dårlig følelse, sa Jensen.

Andre perioden besto av et slurvete Hasle Løren, og et mye skarpere Vålerenga. Foto: Eirik Østmoløkken

Etter en svakere andre periode gikk Hasle Løren inn i tredje periode på stillingen 3 - 5. Det var Sofie Fjellvang som sto for den sene scoringen, som bidro til at bortelaget kunne ta tilbake kontroll over kampen i tredje periode.

Et nervøst bortelag avgjorde kampen

Bortelaget bar preg av en slurvete andre periode, samtidig som hjemmelaget fortsatte å jakte redusering.

Heldigvis for bortelaget hadde den sene scoringen i andre periode bidratt til å skape et lite momentum, som resulterte i enda et mål fra Ida Kristine Rogstad, etter litt over seks minutter ut i siste perioden.

Lettelse på benken etter dagens sjette og siste scoring. Foto: Eirik Østmoløkken

Kampen endte tilslutt 3 - 6 til bortelaget, og de regjernende mesterne står derfor med fullpott etter ti kamper denne sesongen.

Fjellvang synes alltid oppgjøret mot Vålerenga er spennende og sier folk kan glede seg til returoppgjøret den 15. november i Løren ishall.