Her unngår dei matsvinn
I Norge kastes det meir enn 450 000 tonn mat kvart år. Dette prøver fleire bedrifter å gjere noko med.
Søndag, 6 november, 2022 - 22:50
Å unngå å kaste mat blir stadig viktigare. Husholdningar står for 48% av matsvinnet i Noreg. Dette er mat som kunne gått andre stadar. Og dei som lid mest er dei vanskelegstilte i samfunnet. I matindustrien har Matsentralen Norge tatt eit oppgjer mot misbruket og legg til rette for å omfordele overskuddsmat frå store matselskap. Også restauranten Geita har innført tiltak for å fohindre kasting av mat.
Den hellige måned
Den hellige måned
Når solen har gått ned, samler muslimer over hele verden seg for å innta dagens første måltid sammen.
Ny utstilling: Brannen som forandret Oslo
Ny utstilling: Brannen som forandret Oslo
I år er det 400 år siden Oslo brant. En ny utstilling viser gjenoppbyggingen av byen.
Får slankesprøyter av fastlegen
Får slankesprøyter av fastlegen
Maja Cvetkovic (20) setter Wegovy-sprøyten i magen hver torsdag. Spesialist mener resept-praksisen er problematisk.
Reduserer matsvinn med gratis lunsj
Reduserer matsvinn med gratis lunsj
Matsvinnutvalget har kommet med nye forslag for å minske matsvinnet i Norge. Kirkens Bymisjonen en av dem som har igangsatt tiltak.
I trange tider fyrer nordmenn mer i peisen. Samtidig feies det færre piper enn før.