Visste du hvor dyrt det er å kjøpe korpsinstrumenter? FOTO: Gudrun Askestad

Loppemarked på Høyenhall skole i helgen

Loppemarkedet er korpsets viktigste inntektskilde, men instrumenter er dyre i innkjøp.
Mandag, 7 november, 2022 - 19:02

Filip kommer ut av loppemarkedet med et instrument under armen. Han har kjøpt et brukt althorn til 2000 kr. Det var dyrt for en loppe, tenker du kanskje. Filip kan opplyse at 2000 kr for et althorn, er et kupp. Normalt må man betale over 21 000 kr for et tilsvarende instrument. Han sier seg veldig fornøyd med kjøpet.

— Jeg har spilt althorn i mange år og skal holde en konsert hos NAV i morgen, sier Filip. Han ønsker ikke etternavnet sitt på trykk. 

Dyre instrumenter

På korpsets nettsider blir det opplyst at de tidligere har mottatt 130 000 kr fra Sparebankstiftelsen DNB til innkjøp av instrumenter. For disse pengene, kjøpte de inn 13 nye instrumenter.


Disse tilårskomne skiene kan bidra til at et barn får spille på et skinnende blankt blåseinstrument foran Slottet 17. mai. FOTO: 

Rekordår 

Styreleder i korpset, Brian Jørgensen, ønsker ikke å sette tall på hvor mye de tjener på loppemarkedene. Det han kan si, er at de gjorde det veldig bra på loppemarkedet de arrangerte i våres, da de traff godt på marshelgen de valgte. 

— Vi satte rekord i mars. Denne helgen arrangeres det fire loppemarked, og da forventer vi ikke like god inntjening som i våres, sier Brian Jørgensen. 


Loppemarkedet tar også imot kontanter. FOTO: 

De andre skolene som har valgt samme loppemarkedshelg, er Korsvoll, Årvoll og Rustad skole. I tillegg arrangeres det bokmarkeder på Sinsen og Rødtvedt skole.

Konkurransen om kundene er stor, men gangene på Høyenhall skole er fulle av mennesker med velfylte bæreposer i hendene. Det kan se ut til at korpset er sikret videre drift. 


Bokavdelingen er velfylt en time før stengetid søndag. Nå er det posesalg. FOTO: 

Grasrotandelen

I tillegg til inntektene fra loppemarkedet, støtte fra offentlige og private fond, får korpset inntekter fra Grasrotandelen. Dette er en ordning der Norsk Tipping gir lag og foreninger muligheten til å motta inntil syv prosent av spillinnsatsen til grasrotgivere. 

 


En hilsen fra forrige eier lyser opp den dunkle novembersøndagen: kyss x´ene, der ligger det et kyss fra meg. FOTO: 

 

Kjenner du navnet på de ulike instrumentene i et korps? Manglerud og Høyenhall skolekorps har publisert en video på YouTube, der du kan lære om de ulike instrumentene. 

 

De fineste loppene


Gunnar Hosteland viser frem håndkarder blant finloppene. FOTO:

Ved finloppene, møter Journalen Gunnar Hosteland, som bruker helgen til å være frivilig. Han studerer noen gamle verktøy. I hendene holder han to gamle håndkarder. Disse ble brukt til å bearbeide ull, slik at ulla kunne spinnes til garn.

På podiet i gymsalen, står de fineste finloppene utstilt. Journalen spør Hosteland når det blir auksjon. 

Har sluttet med auksjoner

— Vi sluttet med auksjoner for mange år siden, opplyser Gunnar Hosteland. 

Auksjonene var tidligere der loppemarkedene fikk de høyeste salgsprisene. Nå kan de se ut til at salg av gamle instrumenter, gir de høyeste salgsprisene. 


Et gammelt lekekjøkken venter på ny eier. FOTO:

Medlemmer i korpset, får en time med spillelærer på sitt instrument i uken. I tillegg spiller de fellesøvelse med korpset en gang per uke. De arrangerer konserter, seminarer og har 17. mai som årets store høydepunkt. Dette opplyser korpset på sine hjemmesider. 

 


Engelen lyser opp nervøs fløyel og minner om at julehøytiden nærmer seg. FOTO: 

En stri helg er over for mange frivillige, men hva som har kommet inn i kroner og øre til korpset, får vi ikke vite. Det vi kan anta, er at de frivilliges arbeidsinnsats er avgjørende for korpsets videre fremtid.