Ida Marie Lie har spilt bandy siden hun var fem år, i helgen kom endelig debuten på seniornivå. Foto: Eline Rustad Østmoe
Bandysesongen er i gang:

Ida Marie (14) debuterte, og scoret etter tolv minutter

Ready sitt damelag spilte lørdag sesongens første kamp da Høvik tok turen til Vestre Aker. Ready-damene var mer klare for ny sesong i det som ble en 3-0 seier.
Mandag, 28 november, 2022 - 16:21

Over 50 tilskuere hadde tatt turen til Gressbanen, som for årstiden er en isbane, for å få med seg oppgjøret som var fjorårets NM-finale for damer i Bandy. De regjerende Norgesmestrene Ready trakk det lengste strået også denne gangen.

Fjorten år og tolv minutter

Ida Marie Lie (14) debuterte for Ready sitt damelag. Det tok bare tolv minutter før Oslojenta satte ballen i mål fra en retur.

– Det var utrolig deilig, og viktig for laget å få et mål tidlig i kampen, sier 2007-modellen som har spilt Bandy siden hun var fem år.

Selv om Lie fortsatt går på ungdomskolen, er hun ikke mye yngre enn de andre som spilte på Gressbanen Lørdag ettermiddag. Snittalderen på begge de to lagene var nemlig under 18 år. Readys nye trener Felix Ljungberg har stor tro på laget  tross den unge alderen.


Det ble en kald og våt ettermiddag på Gressbanen. Foto: Eline Rustad Østmoe

Debut for treneren også

Ljungberg tok over Ready før denne sesongen, noe som er en helt ny rolle for svensken som selv spiller for Ready sitt herrelag.

– Det er noe helt annet å styre spillet fra sidelinjen uten å kunne påvirke det som skjer på banen på samme måte som jeg er vandt til, sier Ljungberg som legger til at det så langt bare har vært gøy.

Ljungberg ser ingen grunn til å gjøre store endringer i spillet, fordi damene vet hva de vil og hva som funker. 

– Jeg har tatt over en veldig bra gjeng med jenter med super innstilling og et veldig sterkt samhold, sier Ljungberg som gleder seg til fortsettelsen. 

Emneord: 
Tags: