Ny app. Illustrasjonsfoto: Maren Skovrand

Ny matchingtjeneste

I høst ble nettsiden It's July introdusert i Norge. Det nye konseptet skaper en plattform der familier kan bli kjent med andre familier i samme situasjon.
Tirsdag, 29 november, 2022 - 08:50


Slik ser hjemmesiden til nettsiden It´s July ut. Foto: Tal Provizor Narkiss

Å flytte til en ny by kan være utfordrende, spesielt for de som flytter til Norge fra utlandet. Nettsiden It´s July hjelper familier med å komme i kontakt med andre familier i samme by. Nettsiden setter sammen familier basert på blant annet felles interesser og alder på barna i familien. 

– Måten folk kommuniserer på har endret seg. Den digitale revolusjonen som har funnet sted i løpet av det siste ti-året har påvirket måten vi blir kjent med nye mennesker veldig, sier markedsføringsansvarlig Tal Provizor Narkiss. 

– Mer spesifikt er det sosiale medier og den økende trenden av “matching” apper som påvirket kommunikasjonstendensene våre. 

Ensomhet er hovedproblemet

Hun forteller videre at ensomhet er noe de hos It´s July prøver å kjempe mot. 

– Ensomhet er et grunnleggende problem for familier sin velvære. Ny forskning fra i år viser at dobbelt så mange foreldre (sammenlignet med de som ikke er foreldre) rapporterte at det føler eksludert og isolert fra sine omgivelser, sier hun. 

Narkiss fortsetter ved å fortelle at økningen i ensomhet kombinert med økningen av digitale sosialiseringsplattformer har ført til at flere familier søker etter slike interaksjoner mer enn noen sinne. 

– Selv om tech-startups har laget flere innovative sosialiseringsverktøy som er spesiallaget for ulike typer forhold, som for eksempel de som vil finne kjærligheten eller en bestevenn, er det mangel på tjenester som hjelper familier med å bli kjent med andre, sier hun. 

It´s July er aktiv i 40 land, og i følge Narkiss er det flere tusen familier som melder seg inn hver måned. Det var ikke før i høst at It´s July ble introdusert i Norge, og de som står bak nettsiden håper at den kan hjelper familier som bor i Norge på samme måte som den har hjulpet andre steder. 

Tilhørighet er nøkkelen

I følge Universitetet i Agder skal forskning vise at det sosiale miljøet vi omgir oss med er viktig for å hjelpe oss føle oss hjemme der vi bor. Det skal være en sterk sammenheng mellom hvorvidt vi kjenner på tilhørighet der vi bor, og hvor høy livskvalitet vi har. 

– At både fysiske og sosiale miljøfaktorer har betydning for livskvalitet og en følelse av å høre til, er relevant når vi skal planlegge fremtidens bomiljøer, sier førsteamanuensis Jan Georg Friesinger.

Forskningen kan ses i sammenheng med nettsiden, som hjelper familier kjenne på en sterkere tilhørighet til stedet der de bor gjennom sosialisering med andre familier. 

 

 

 

Emneord: