Kollegaene fra Meny fikk samlet seg til et julebord fri for smittetiltak for første gang på to år. FOTO: Karolina Rusov-Hansen

Flere skal på julebord til tross for smittefrykt

Nesten en fjerdedel nordmenn er fortsatt redde for å bli smittet av korona-viruset, ifølge Opinion. Likevel er det over halvparten av nordmenn som skal på julebord i år.
Mandag, 28 november, 2022 - 18:33

En undersøkelse publisert mandag viser at 21 prosent av nordmenn er fortsatt redde for å bli smittet av korona-viruset. Til tross for dette er det 56 prosent som har fortalt at de har tenkt å delta på julebord i år. 

Årets julebordsesonge blir den første på to år uten smittetiltak som hindrer de sosiale sammenkomstene. Seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion forteller at smittefrykten i befolkningen er begrenset i forhold til tidligere år. 

– I motsetning til de to siste julebordsesongene, er dette første gang at interessen for julebord øker i november. Utviklingen i pandemien i fjor og i forfjor ble en festbrems på julebordsesongen, sier Clausen. 

I november 2020 var det 44 prosent som fortalte at de var redde for å bli smittet av korona, mens tallet sank til 32 prosent ifjor. 

Undersøkelsen viser at antall nordmenn som har tenkt å dra på julebord har økt med 47 prosent fra 2020, og med 11 prosent fra 2021. 

Første gang på to år

I helgen snakket Journalen med kollegaer som gjorde seg klare for sitt første julebordet sammen på to år. 


Vertinne Lone Skjerven (23) åpner døren for å sjekke om gjestene har ankommet. FOTO: Karolina Rusov-Hansen

En gjeng som jobber sammen på Meny samlet seg på vorspiel før de skulle videre på julebord med resten av kollegaene. 


Esther Thang Nawn (23) forteller at hun har gledet seg lenge til denne kvelden. FOTO: Karolina Rusov-Hansen

Esther Thang Nawn (23) er den første til å ankomme vorspielet, og tar av seg jakken med et bredt smil om munnen. 

– Jeg gleder meg veldig til julebordet. Vi har ikke kunne samles ordentlig på to år, så det blir veldig fint å endelig kunne samles som en gjeng i en setting som ikke er jobb-relatert, sier hun. 

Hun forteller også at hun synes det er kjekt å se kollegaene i finstasen. 


Isabella Gundersen (24) og noen av de andre jentene starter kvelden med en velkomst-shot. FOTO: Karolina Rusov-Hansen

Ikke økonomisk

Isabella Gundersen (24) forteller at hun også synes det er kjekt med julebord, men at det ikke er veldig økonomisk. 

– Jeg skal på mange julebord fremover, og da går det fort mye penger. Det er så mange man skal samles med og møtes, og da kan det fort bli dyrt, sier hun. 


Sammen med julebord følger ofte høy promille. FOTO: Karolina Rusov-Hansen


Lone og Esther ble kjent gjennom jobben på Meny. Jentene er enige om at julebordet er en fin mulighet til å bli bedre kjent med kollegaer. FOTO: Karolina Rusov-Hansen


Vanligvis jobber guttene sammen i Meny-uniform. I kveld har de gripet muligheten til å pynte seg. FOTO: Karolina Rusov-Hansen

Før gjengen drar videre til et privat event på Vulkan forteller Nawn at hun synes kvelden virker lovende, og at hun allerede merker at hun har blitt bedre kjent med sine kollegaer. 

– Jeg har kost meg veldig hittil, og synes det er deilig å kose seg uten å måtte tenke på smittetiltak, sier hun. 

 

 

 

Emneord: