Til tross for litt dårlig vært møtte mange opp til julemarkedet. Foto: Oda Sophie Usterud

Julestemning på Bogstad Gård

I helgen var det julemarked på Bogstad Gård. Der fantes det juleaktiviteter for både store og små.
Mandag, 28 november, 2022 - 15:23

På søndag ble det arrangert julemarked på Bogstad Gård. På markedet kunne man finne en rekke ulike aktiviteter som blant annet juleverksted på låven, eventyrstund for barna, besøk i fjøset, og tur med hest og vogn. I tillegg var det boder som solgte diverse julepynt og hjemmelagde produkter, samt salg av sveler og risengrynsgrøt. 


Det var fyrt opp bål så man kunne nyte grøt og sveler i varmen. Foto: Oda Sophie Usterud


Sørkedalen Brass var tilstede på julemarkedet for å spille julesanger. Foto: Oda Sophie Usterud


Kjøring med hest og vogn er gøy for både store og små. Foto: Oda Sophie Usterud

– Kan ikke telle antall år jeg har vært her

En av dem som hadde salgsbod på markedet var Aud Carina Rinnan. Hun forteller at hun har stått på julemarked i Bogstad i så mange år at hun nesten ikke kan telle dem. 

– Jeg fortsetter å komme tilbake fordi det er en utrolig hyggelig atmosfære her. Og i dag er det mange folk her, så da er det litt ekstra gøy, sier hun med et smil. 

Aud Carina selger hjemmelagde julefigurer. Hun lager dem med spesielle materialer for ekstra holdbarhet. 

– Det er pynt man kan ta frem år etter år, og de holder seg like godt, forteller hun.


Julenisse eller engel? Her finnes det julepynt for alle. Foto: Oda Sophie Usterud

Besøk i fjøset er høydepunktet

Under julemarkedet var det åpent for besøk i fjøset. To av de som tok seg turen dit var Janina Lauritsen og Arash Mithraian. De forteller at de har vært på gården et par ganger før, men at det er første gang på julemarkedet. 

– Det er utrolig koselig å kunne komme seg litt ut av byen og dra på gård, og å få julestemning i samme slengen, sier Janina.

– Og så er det veldig hyggelig å få kose litt med dyrene, legger Arash til med et smil.

Dette sier Janina seg enig i. 

– Det hyggeligste er å få treffe dyrene, og å kunne drikke gløgg. Jeg gleder meg veldig til å drikke gløgg, uttrykker hun opprømt.


For mange var høydepunktet på markedet å få hilse på dyrene. Dette gjaldt blant annet Janina Lauritsen og Arash Mithraian. Foto: Oda Sophie Usterud


Sauene på Bogstad er godt vant med mennesker, og vil gjerne kose med alle som strakk frem en vennlig hånd. Foto: Oda Sophie Usterud


Hannkalkunen måtte sørge for å passe på damene sine, og gjorde seg så stor og skummel som han kunne. Foto: Oda Sophie Usterud