Omid finner frem et juletre som skal lokke til seg julesultne kunder. Foto: Elias Lund-Olsen

Tidlige juletrær

På Tøyen torg har juletresalget startet selv om det ikke er desember ennå.
Mandag, 28 november, 2022 - 21:39

Lise Lien stråler når Journalen spør henne om hun har skaffet seg juletre.

– Jeg var på hytta den 30. oktober og hugget et nydelig juletre, sier hun mens hun viser frem en video av et fallende tre.

– Nå står det klart til å settes opp hjemme. Vi pleier å sette det opp ganske tidlig. I hvert fall før femtende, fortsetter hun entusiastisk.


Anne Hovland (t.v.) er også tidlig ute med anskaffelse av juletre. – Det skal opp neste helg, sier hun til venninnen Lise Lien. Foto: Elias Lund-Olsen

God sesongstart

Omid, som jobber på Tøyen Blomster, merker at folk er klare for juletrær tidlig. Han forteller at han selv ikke kunne pynte fritt til jul før han kom til Norge. Derfor betyr det ekstra mye at han kan pynte Tøyen torg til jul.

– Vi har satt opp juletrær på hele torget og på natten så tenner vi lys rundt trærne. Mange stopper og tar bilder og barna kommer og klemmer nissen vi har. Det er veldig koselig, smiler Omid.


Ingeborg Wiik, Marius Hagelin og Elisabeth Førde er klare for jultrær. Foto: Elias Lund-Olsen

Trenger førjulspynt 

Elisabeth Førde forteller til sine venner at hun har planer om å kjøpe tre i morgen. Da kan det stå ferdig pyntet allerede 1. desember.

– Jeg hadde egentlig tenkt å kjøpe det i går, men det ble for liten tid. Det blir likevel pyntet tidlig slik at jeg kan ha det litt hyggelig i leiligheten min frem til jul. Det er ikke noen vits å pynte det seint, når jeg ikke er hjemme i romjulen, sier Førde.

Både Marius Hagelin og Ingeborg Wiik er enige, og Wiik forteller at hun allerede har et tre år gammelt plasttre som er satt frem.

Sentralt salg

Tilbake på Tøyen Torg sier Omid at han opplever god stemning i lokalmiljøet når juletresalget starter.

– Folk forteller at de er veldig fornøyde når de slipper å kjøre for å kjøpe juletre. I tillegg så kommer det folk fra hele byen så det tiltrekker seg nye folk til bydelen, sier Omid.

Lise Lien snur seg før hun skal gå. Hun vil forsikre seg om at Journalen skriver at treet ikke er stjålet.

Det er ikke ulovlig altså?

– Nei, det er ikke ulovlig! Det ble hugget fra egen hage, ler hun.