Kinostøy er forstyrrende, og det er særlig under ungdomsfilmer at dette oppleves mye av. FOTO: Thomas Berg (CC BY-SA 2.0) Flickr

Kinobråk fanget på video

Karina Aarvik Myhre var på kino i høst hvor det var så mye støy at hun både ble irritert og distrahert fra filmen. Det var da hun valgte å filme bråket i salen.
Tirsdag, 29 november, 2022 - 13:35

– Det var snakking, roping og folk som gikk inn og ut av kinosalen, sier Myhre (24). 


Karina Aarvik Myhre (24) opplevde det som vanskelig å følge med på filmen på grunn av alt støyet. FOTO: Privat

Støyet ble altoppslukende

Karina Aarvik Myhre så skrekkfilmen Smile tidligere i høst. Denne kinoopplevelsen var, i hennes ord, veldig dårlig. Men det hadde ikke noe med selve filmen å gjøre. Det var på grunn av støy i kinosalen. 

– Jeg kjente godt på irritasjonsmomenter kan du si. Det ble mer fokus på å irritere seg over bråket enn å faktisk følge med på filmen, sier Myhre. 

Under kinoopplevelsen filmet Myhre deler av støyet. Vedlagt er en link til en video av noe av det støyet hun og venninnene hennes opplevde, og helt nederst i artikkelen ligger selve videofilen. 

Myhre mener problemet kan ligge i hvilken alderssjanger filmen var i, nemlig en typisk ungdomsfilm. Hun understreker likevel at dette ikke er siste gangen hun drar på kino, da det er få tilfeller hvor hun har opplevd at støyet har vært så ille. 

Få gratis kinobillett

Amina Bergrem (20) kan bekrefte Myhres teori om at det særlig er mer bråkete under ungdomsfilmer. Hun jobber på Vika kino. De opplever ikke like mye støy som andre kinoer, og det er nettopp på grunn av deres eldre klientell. Vika opplever likevel støy fra tid til annen, men det har de rutiner for. 


Amina Bergrem (20) har selv måttet be kinokunder på jobben om å være stille. FOTO: Karoline Forberg

– Vi pleier å ta stikkprøver. Det betyr at vi går inn i salen på alle visninger for å vise at vi er der. Det i seg selv gjør veldig mye fordi folk ikke tør å bråke like mye når de ser at vi er tilstede, sier Bergrem.  

Hvis støyet likevel oppstår, så går de bort og sier ifra. Da får de som regel én sjanse til. 

– Hvis ikke de hører etter da, har vi vår fulle rett til å be de om å dra. Og hvis det plagde de andre i salen nok til at det ødela kinoopplevelsen, gir vi gratis kinobillett, fortsetter hun. 

Uunngåelig med støy

Bergrem hadde vært på kino med venninnen Emily Gleister (20). Jentene var på Ringnes kino for å se filmen Bones And All og denne gangen opplevde de en annen type støy.


Emily Glaister (20) irriterer seg over folk som snakker på kino. Denne kvelden var det ikke noe bemerkelsesverdig støy, og hun hadde en fin kinoopplevelse. FOTO: Karoline Forberg

– Det var egentlig ganske rolig under filmen. Bortsett fra at en kar nøs veldig høyt, sier Gleister og ler.

Bergrem ler med og sier seg helt enig i at det var veldig høyt. 

– Men det er jo uunngåelig støy, fortsetter Gleister. 

Venninnene har opplevd ordentlig støy på kino før. Det som irriterer Gleister mest er når folk snakker. Særlig om de snakker høyt og om andre ting enn selve filmen. 

Et kjempetilbud

Myhre ble overrasket over å høre om kompensasjonen for sin dårlige kinoopplevelse. 

– Dette har jeg ikke hørt om før, men jeg synes det er en veldig god kompensasjon! Dette skal jeg absolutt benytte meg av neste gang, dersom jeg opplever noe slikt igjen, sier Myhre. 

Hun er klar over at det er for sent å få en gratis kinobillett nå, men syntes likevel at det var gode nyheter å få. 

 

 

Emneord: 
Tags: