Anette Syversen på det feministiske fredagspilsen. Foto: Andreea Stanciu
Feministisk fredagspils

–Jeg knytter bånd til andre feminister

Da Kvinnefronten arrangerte feministisk fredagspils, var Anette Syversen en av kvinnene som møtte opp.
Tirsdag, 8 november, 2022 - 11:35

Kvinnefronten, som er Norges eldste radikale kvinneorganisasjon og jobber for full kvinnefrigjøring, har invitert alle kvinnefrontere i alle aldre til feministisk fredagspils. Anette Syversen synes det er viktig og nyttig at slike kvelder blir arrangert. 

– Vi tar opp viktige samfunnsproblemer som vi samtidig blir kjent med andre kvinner. Her har jeg knyttet bånd med andre feminister og skapt gode vennskap, sier Syversen.

Føler seg behagelig

Kvinnene debatterer temaer som er på dagsorden, og har ulike politiske quiz. 

– Her føler jeg det er en trygg sosial setting uten noe som helst dømming. Hver av oss har kanskje forskjellige synspunkter om temaene vi tar opp, og det er behagelig å kunne være åpen uten at noen sier noe, fortsetter Syversen. 

Maiken Lium, som sitter i arbeidsutvalget i kvinnefronten mener dette er et trygg arena for feminister og en uformell møteplass. 


Maiken Lium sitter i arbeidsutvalget i kvinnefronten. Foto: Andreea Stanciu 

– Her kan alle kvinner komme selv om de er, eller ikke er medlemmer av vår organisasjon.  

Styrker feminismen

Lium sier at samfunnet gir mer makt til menn, og det er fortsatt samfunn hvor mannen har hovedansvaret.

– For å kunne styrke feminismen er det viktig at kvinnene organiserer seg og jobber bredt. Målet vårt er å utjevne forskjellen mellom kvinner og menn slik at det ikke blir flere patriarkiske samfunn. 

Lium og flere andre som er medlemmer i kvinnefronten skal arrangere flere kvelder hvor kvinner kan møtes og snakke om deres hjertesaker.