Ipsos sin nye medietracker undersøkelse viser stor oppgang i de eldre generasjonene sin bruk av sosiale medier. FOTO: Maren Skovrand

Sosiale Medier undersøkelse: Tar de eldre over?

Sosiale medier blir hovedsakelig brukt av ungdom og unge voksene. Med årene har de eldre sin bruk økt mer og mer.
Torsdag, 3 november, 2022 - 15:33

For en liten stund siden kom Ipsos media tracker ut med de nyeste tallene rundt sosiale medier bruk (Sosiale medier tracker Q3`22). Her er det analysert hvilke apper som blir mest brukt, og hvor gamle brukerene er.

Mange unge føler at de eldre allerede har tatt over Facebook, Messenger osv. De nyeste undersøkelsene viser nå at i alderen 18-29 går bruken av blant annet Snapchat og Instagram ned, mens for 40+ har bruken gått opp. Hos facebook har bruken blant yngre rast nedover, mens for de eldre har den holdt seg jevnt. 

Journalen har nå tatt turen i Oslos gater og hørt hvilke sosiale medier det er folk bruker, og hva den yngre generasjonen syntes om at de eldre beveger seg mer og mer over til de sosiale mediene de bruker.