Kompisene Tormod Brekke Øye (24) og Mathias Karlsen Bratli (29) arrangerte stand-up vors på Pokalen på fredag. FOTO: Eva Marie Larsen Nøsen

Stand-up kveld på Pokalen

De siste fredagene har Tormod og Mathias arrangert stand-up forestillinger på Pokalen på Vulkan. Her opptrer både kompisene selv, og andre komikere. Konseptet har de selv skapt , og tildelt navnet "Vrøvl-produksjon".
Mandag, 7 november, 2022 - 11:35

Mathias Karlsen Bratli (29) forteller at grunnen til at de skapte Vrøvl Produksjon var fordi han og kompisen Tormod Brekke Øye (24) ønsket å finne på noe gøy de kunne gjøre på fritiden. 

– Tilfeldigvis liker begge to stand-up, og har holdt litt på med det. Så ideen “Vrøvl” er egentlig innholdsproduksjon. Konseptet kom vi egentlig opp med fordi livet ikke lenger bare er skole, og vi trengte å finne på noe gøy. Det handler rett og slett om å gjøre hobbyer til noe morsomt, og gjøre livet litt mer spennende.

Lyden av et kamera som går av høres baki salen. 

– Der er Katrine! Hun er vår “vennetjeneste-fotograf” i dag, ler Bratli.

Bratli selv har rollen som grafisk ansvarlig, mens Øye booker komikere til showet. De bruker også venner til å hjelpe dem med diverse oppgaver, for eksempel med å ta bilder. 

Bratli forteller at dette er den syvende gangen de arrangerer stand-up. Pokalen på Vulkan er egentlig en sportsbar, og de kan av den grunn ikke arrangere der hver fredag ettersom baren noen fredager er forbeholdt sportslige arrangementer.

– Heldigvis er fredager en dag i fotballverden en dag hvor det er lite sport, men vi kan likevel ikke arrangere show hver fredag. Det gjør at vi må planlegge fra måned til måned med de som eier Pokalen. 

Øvelse for komikere

Bratli og Øye har begge lenge hatt en interesse for stand-up, og har tidligere hatt stand-up show andre steder. De har selv stått som komikere under hvert av showene de har arrangert.

–  Vi er jo ikke noen kjent scene, så vi ligger på omtrent mellom 25-40 besøkende hver gang. Så har vi en del venner som står på liste og kommer inn gratis fordi vi vil ha folk i salen, sier Bratli.

Han forteller at komikerne som opptrer er komikere som ikke tar seg så godt betalt, fordi de har et budsjett som gjør at de ikke kan booke de dyreste.

–  Konseptet vårt er vel egentlig mest for de komikerne som har lyst til å stå mye og øve. 

Gode supportere


Flere venner av Tormod og Mathias har møtt opp for å være med på arrangementet. FOTO: Eva Marie Larsen Nøsen

Sunniva Nerbøberg har studert sammen med Bratli og Øye, og forteller om sine forventninger til kvelden.

– Jeg forventer å le masse, bli underholdt og at det blir litt ymse. Vi har vært her før og kjenner arrangørene, så vi er vel sånn sett litt inhabile.

Astrid Lutnes har aldri vært på showet før, og sier at hun trot og håper at det blir veldig morsomt. 

– Jeg har høye forventinger til kvelden, jeg har bare vært på stand-up én gang tidligere så det blir gøy med noe litt nytt.