MILDT OG VÅTT: Man kan forvente seg vanndammer på bakken de neste dagene. Foto: Fredrik Ouren Jostad

Mildvær og regn i vente

–Det blir en mild og regnfull uke preget av et lavtrykk i Nordsjøen, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Martin Granerød.
Tirsdag, 1 november, 2022 - 20:39

Den siste måneden har været vært varierende. Det har vært både høye og lave temperaturer, solfylte dager, men også dager med grått og kjedelig vær. Etter en kortere periode preget av litt kjøligere vær, går vi nå inn i en ny måned preget av mildvær. 

Vakthavende meteorolog, Martin Granerød ved meteorologisk institutt varsler en mildere uke preget av lavtrykksaktivitet ute i Nordsjøen som gjør at varme og fuktige luftmasser blir transportert fra sør i Europa og nordover mot oss her i Norge.

–Den milde og fuktige luften gjør at vi får forholdsvis høye temperaturer mellom ti og 13 grader på dagtid her på Østlandet.

Vanskelig å melde langt fram i tid

Hva kan vi forvente resten av november?

–Vi forholder oss som regel til den nærmeste uka, det er vanskelig å melde været langt frem i tid, spesielt nå i perioden før vinteren. Om været holder seg mildt eller blir kaldere fra neste uke, er vanskelig å si, sier Granerød.

Han legger til at det er mildvær i hele Norge akkurat nå, men at det er hovedsakelig sør og østlandet som får nedbøren denne uken. Vil man legge vekk paraplyen, bør man dra nordover i landet.

Venter på vinteren

Mange gleder seg over det varme været, det gjør Vilhelm Christensen (20) også, men legger ikke skjul på at han gleder seg mest til vinteren.

I det Journalen møtte han utenfor OsloMet Pilestredet, var det oppholdsvær og ingen paraplyer i sikte.


GODE TEMPERATURER: Vilhelm Christensen (20), har kledd seg for dagens vær. Foto: Fredrik Ouren Jostad

–Det er deilig med litt varmere vær, man trenger ikke kle på seg altfor mye. Det går fint helt fint med bare en jakke og en genser, sier Christensen.

Videre forteller Christensen at han venter på snøen, slik at han kan gå på ski utendørs, som er en av hans største hobbyer.

Pleier du å sjekke værmeldingen før du går ut, og hvorfor burde man gjøre det?

–Ja, jeg sjekker stort sett værmeldingen før jeg går ut. Da kan jeg beregne hva jeg skal ha på meg av klær, forteller han.

Stor variasjon gjennom dagen

Da Journalen senere på dagen skulle ta bilder hadde været snudd, og folk hadde tatt frem både paraply og regnjakke.


REGNVÆR: Studenter utenfor Oslomet med paraply i hånda. Foto: Fredrik Ouren Jostad

–Det ser ut til å bli en ganske høstlig uke, med mye “av og på regn” både tirsdag, onsdag, torsdag og fredag. Med andre ord kan det være lurt å ha paraplyen i baklomma, sier vakthavende meteorolog Martin Granerød ved Meteorologisk insitutt.