Det mangler ikke på tilbud i Oslos handlegater. FOTO: Axel H. Segelcke
Black Friday

Butikker boikotter Black Week

Mens de store butikkjedene tapetserer gatene med sjokktilbud og rabatter på stort og smått, kjemper små nabolagsbutikker for livet etter en økonomisk kjølig høst.
Fredag, 25 november, 2022 - 11:57

Kundene har sviktet opp mot årets Black Week-kampanjekjør, og venter til butikkene setter ned prisene.

Det går utover både miljøet og små bedrifter at kundene tiltrekkes av de prangende salgskampanjene. Skal vi tro butikksjef hos Reisebutikken Nomaden er det en småbedriftfiendtlig førjulstradisjon som har inntatt det norske markedet. 

Kundene kommer inn med en forventning om store tilbud. Men også i år har nabolagsbutikken valgt å avstå fra å bli med på kjøpsfesten, og skriver dette på sin Facebook-side:

Små og mellomstore bedrifter og nisjebutikker som oss selv, lider dessverre ofte hardt under slike salgsbonanzaer. Store kjeder med et helt annet lager og kapasitet, presser prisene ned til et punkt vi aldri kan måle oss med uten å gå strakt i minus. Husk at om du ønsker at vi, den lokale blomsterbutikken eller andre nisjebutikker, skal overleve, trenger vi sårt besøk fra dere! Vi vil ikke at dere skal handle ting dere ikke har behov for, men setter pris på hver enkel av dere som handler julegaver, firmagaver eller klær og utstyr dere faktisk trenger. Takk for at dere holder oss i live!