Tusenvis av besøkende går gjennom denne utstillingen daglig. Foto: Munchmuseet

Munchmuseet om klimaaksjonistene: –Følger situasjonen nøye

Kunstverk blir vandalisert for klimaaksjonen. Det er synd, mener Maren Lindeberg fra Munchmuseet.
Mandag, 28 november, 2022 - 21:54

Den siste tiden har klimaaktivister flere steder i verden brukt kunst for å demonstrere misnøye over dagens klimasituasjon. Munchmuseet er en av institusjonene som nå må forholde seg til potensielle angrep på egen utstiling.

– Denne formen for aksjonisme kan i verste fall føre til at vi ikke får vist frem kunsten, sier Maren Lindeberg fra Munchmuseet.

I Norge har gruppen Stopp Oljeletinga stått bak forsøket om å lime seg fast til Skrik på Nasjonalmuseet, og å helle maling på skulpturer i Vigelandsparken. Jesper Lagerman fra organisasjonen mener at denne formen for aktivisme behøves for å få folk til å sperre opp øynene for klimasituasjonen.

 

Emneord: