Forestillingen Alice i Vidunderland er en publikumsfavoritt som returnerer til Nationaltheatret til våren. Foto: Øyvind Eide / Nationaltheatret

Nyhetsslipp fra Nationaltheatret

Til våren venter alt fra satire til publikumskjære familieforestillinger hos Nationaltheatret. Her er vårprogrammet.
Mandag, 7 november, 2022 - 14:10


Teatersjef ved Nationaltheatret Kristian Seltun. Foto: Øyvind Eide

Torsdag 3. november ble vårprogrammet til Nationaltheatret lansert. På menyen står det seks premierer, i tillegg til en håndfull publikumsfavoritter som returnerer til scenen. 

– I tillegg til seks knallsterke premierer, tar vi med oss et knippe publikumsuksesser videre og gir enda flere mulighet til å se forestillinger som har vært utsolgt, forteller teatersjef Kristian Seltun. 

I en pressemelding forteller Nationaltheatret sine pressekontakter at teatret på Johanne Dybwads plass skal rehabiliteres, men at oppstartsdatoen enda ikke er fastsatt. Dette har gjort den kunstneriske planleggingen av våren utfordrende. 

Likevel har de kommet i mål med lanseringen. 

– Takket være stor innsats fra alle på huset, har vi likevel fått til å samle noen av de aller sterkeste skuespillerne og regissørene i et vårprogram jeg er utrolig stolt over å presentere, sier Seltun. 

Full oversikt over de lanserte stykkene finner du her.


Døden på Oslo S spilles av på et nedlagt kjøpesenter til våren. Foto: Øyvind Eide / Sigurd Østensen

En unik scene

Døden på Oslo S skal spilles på en unik scene og er en av vårens seks premierer. Det nedlagte kjøpesenteret på Økern skal omvandles til et festivalområde med matservering, bar og en platebutikk. 

– Det er fantastisk at vi får gjennomført dette ambisiøse prosjektet, med god hjelp fra våre samarbeidspartnere. Jeg håper og tror at dette blir en teateropplevelse helt utenom det vanlige, med et formidlingsopplegg som virkelig kan gjøre en forskjell, sier teatersjef Seltun. 

Forestillingen kan man få med seg fra 9. mars 2023. 

Gleder seg til våren


August Harboe (21) gleder seg til vårens forestillinger. Foto: Privat

August Harboe er glad i å dra på teater, og gleder seg til vårens forestillinger. 

– Jeg synes alltid det er spennende å se hvilke forestillinger som blir lansert, sier Harboe. 

Han forteller videre at han pleier å planlegge hva han skal se på teater lenge på forhånd, slik at han kan få tak i de beste plassene.