Rom Q1050 på OsloMet var helt tomt da en planlagt gratis treningsøkt for studenter skulle starte. Foto: Julie Solvin Jacobsen

Nytt aktivitetstilbud på OsloMet - Ingen møtte opp!

Trener Lise Marie Semb møtte en tom sal da det ble arrangert en treningsøkt i regi av OsloMet, tirsdag forrige uke.
Mandag, 7 november, 2022 - 09:29

OsloMet har for første gang arrangert en treningsøkt åpen for alle studenter. Det er SIO Athletica som tilbyr konseptet til alle universiteter og høgskoler i Oslo i håp om å øke aktivitetsnivået blant studentene, spesielt i perioder de sitter mye stille.

​–  Vi i Athletica tilbyr et konsept hvor vi kan komme til universiteter og høgskoler i Oslo å ha treningstimer. Vi tilbyr fysisk aktivitet, stretching og avspenning, forteller Semb.

Semb sier hun er usikker på hva grunnen er for det lave oppmøte, men sier de skal prøve å undersøke hvor behovet ligger.

​–  Jeg tror vi bare må teste dette ut, og se hvor interessen ligger. Kanskje høre mer med studentene om hva behovet er, og prøve å engasjere på en annen måte. Dette arrangementet er kun bestilt en gang for dette semesteret, så det blir kanskje litt usynlig? Kanskje det er andre metoder vi bør bruke.

OsloMet overrasket over lavt oppmøte 

Førstekonsulent ved OsloMet, Zahra Ghodrati, skriver i en mail til Journalen at hun er overrasket over at ingen møtte opp på det nye tilbudet.

​– Vi må ha en evaluering for å se hva som kan være årsaken til at ingen møtte opp, men det overasket meg veldig.


Zahra Ghodrati, førstekonsulent ved OsloMet. Foto: Zahra Ghodrati

Ghodrati jobber i seksjon for karriere, internasjonalisering og studentliv, hvor det jobbes med å forbedre læringsmiljø. Hun skriver at det ikke er noen hemmelighet at fysisk aktivet bidrar til en bedre mental helse.

– Dette er et nytt tilbud som vi håpet skulle motivere flere til å være aktive. Det er ingen hemmelighet at fysisk aktivitet bidrar til bedre mental helse og bedre læringskapasitet, sier Ghodrati.

– Hva tror du skal til for at studenter dukker opp på tilbudet?

– Generelt er aktiviteter og eventer mer populært for studenter når det skjer gjennom en studentforening. Så kanskje hvis vi vil ha et lignende tilbud igjen kobler vi på en eller flere foreninger.

Fortsatt positiv


Lise Marie Semb sier at fysisk aktivitet har mange helsegevinster studenter kan ha godt av. Foto: Julie Solvin Jacobsen

Til tross for avlyst økt, er aktivitetsleder Semb optimistisk på konseptets vegne.

​–  Litt startproblemer må man regne med, konstaterer Semb.