De tre foredragsholderne hadde mye spennende å si om ølets historie og kjemi. Foto: Einar Nygaard

Ølmaraton på Teknisk Museum

Norsk Teknisk Museum bød på spennende foredrag og god øl når de inviterte til ølmaraton denne torsdagen.
Fredag, 25 november, 2022 - 16:49

Øl har blitt brygget i tusenvis av år, og hvordan og hvorfor det er sånn kunne man lære på Teknisk Museum i går. I tre spennende foredrag fikk publikum lære om ølets magiske historie, hvordan Norge eksporterte øl på 1800-tallet, og om den inflytelsesrike “Dr. Sopp”. Viste du for eksempel at ølet er en av grunnene til jordbruksrevolusjonen, eller at Norge var i en unik posisjon til å eksportere øl til hele verden? De som møtte opp var engasjerte øl-entusiaster og hjemmebryggere. Sigmund Lund, en av dem som møtte opp, kunne fortelle om den gangen han brygget grønt øl. 

– Vi hadde kjøpt masse utgått humle, så den ble litt rar. Vi lot den ligge i et par tre år, og da ble den god!” sier han. 

Men etter dagens foredrag går kanskje han og de andre bedre rustet hjem, og unngår å brygge grønn øl i fremtiden.