Ølmaraton på Teknisk Museum

Norsk Teknisk Museum bød på spennende foredrag og god øl når de inviterte til ølmaraton denne torsdagen.

Tre foredragsholdere blir tatt bilde av på scenen
De tre foredragsholderne hadde mye spennende å si om ølets historie og kjemi. Foto: Einar Nygaard

Øl har blitt brygget i tusenvis av år, og hvordan og hvorfor det er sånn kunne man lære på Teknisk Museum i går. I tre spennende foredrag fikk publikum lære om ølets magiske historie, hvordan Norge eksporterte øl på 1800-tallet, og om den inflytelsesrike "Dr. Sopp". Viste du for eksempel at ølet er en av grunnene til jordbruksrevolusjonen, eller at Norge var i en unik posisjon til å eksportere øl til hele verden? De som møtte opp var engasjerte øl-entusiaster og hjemmebryggere. Sigmund Lund, en av dem som møtte opp, kunne fortelle om den gangen han brygget grønt øl. 

– Vi hadde kjøpt masse utgått humle, så den ble litt rar. Vi lot den ligge i et par tre år, og da ble den god!" sier han. 

Men etter dagens foredrag går kanskje han og de andre bedre rustet hjem, og unngår å brygge grønn øl i fremtiden. 

[[{"fid":"63180","view_mode":"default","fields":{"format":"default"},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default"}},"attributes":{"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]