Ved Colosseum på Majorstuen ligger Hamna Fritidsklubb, hvor ungdommer fra hele byen møtes for et sosialt kveldstilbud. Foto: Vebjørn Munkvold

Ønsker økt støtte til fritidsklubber

Fritidsklubber for barn og ungdom i Oslo har de seneste årene hatt en oppsving i popularitet, men flere går en usikker fremtid i møte. Nå ønsker foreningen Ungdom og Fritid at det skal bli lovpålagt med tilbud i hver bydel.
Søndag, 6 november, 2022 - 17:52

– Vi har aldri vært mindre på størrelse enn nå, og det har kanskje aldri vært flere barn som kommer, forteller Siv Janna Glømmi som er teamleder ved Hamna Fritidsklubb.

Med høye eiendomspriser i bydel Frogner, og ingen lovpålegg om rett til fritidsklubb, er Glømmi usikker på hvordan fremtiden vil se ut. Tall fra Statistisk Sentralbyrå viser en nedgang på 15 prosent i antall klubber de ti siste årene, noe landsforeningen Ungdom og Fritid jobber for å motvirke.

 

 

Emneord: