NRKs musikkprogram Jungeltelegrafen hadde direktesending (m/ Amadou & Mariam + AySay + Miss Tati) på Internasjonal tidligere på kvelden - en av de siste tingene som skjedde på årets Oslo World. Den siste: etterfesten på Hammerhai. FOTO: Lars Opstad, Oslo World.

Oslo World tok etterfesten på Hammerhai

Oslo World er en av Europas ledende festivaler for musikk fra Latin-Amerika, Afrika, Asia og Midtøsten. Søndag kveld var det avslutningsfest på baren Hammerhai i Operagata.
Tirsdag, 8 november, 2022 - 21:58

Både festivalgjengere, arrangører og andre afterparty-lystne er blant de oppmøtte. Dørene til baren har vært åpne hele kvelden, som vanlig, men det er først fra 21 at lokalene begynner å fylle seg – det er da det starter, og siste rest av festivalen er over.

I hjørnene sitter noen større vennegjenger i 20-årene, og opp den lilla trappa ved siden av baren: Georgiana (64). Hun var på Dansens hus tidligere på dagen og så en forestilling der, Wakatt av Faso Danse Théâtre, et teaterkompani fra Burkina Faso, sammen med to venninner som har jobba som frivilligere på festivalen. Nå er hun her for å henge med dem.

Gratisbilletter

Thorhild og Helene Bøhler (54) er venninnene. Sistnevnte jobba ikke på selve festivalen, men på et tilknyttet arrangement for noen uker siden - Barnas verdensdager ved Grønland kulturstasjon, en kulturfestivalen for barn over det hun kaller en fargesprakende helg – som ga henne noen gratisbilletter til festivalen.

Gratisbilletter fikk også Ragna Solbergnes (31), i bytte mot å være kveldens DJ: «Jeg er veldig fan av festivalen, går alltid på den. Og så kjenner jeg noen av de involverte og pleier å DJe litt rundt om, så..»

Fornøyde arrangører

Daglig leder ved Hammerhai, Daniel (26), forteller at de takket ja til å være vert fordi det virka hyggelig, og fordi Oslo World er et kult event.

Alexandra Archetti (47), sjef for Oslo World, kan si følgende om uka som har gått: «Kjempebra. Veldig fornøyd. Det ble publikumsrekord, som er helt fantastisk.»