Julebord kan ha fristelser både i buffeten, og på dansegulvet. Men ikke klå uten samtykke (Illustrasjon). FOTO: Ugne Gaudiesiute

Pandemifri julebordsesong - dette må du unngå

Høysesong for fyllablemmer. Unngå disse smellene.
Tirsdag, 29 november, 2022 - 12:26

Det nærmer seg slutten av november, juleshoppere og handelsstanden gjør seg klar til til den strieste av alle strier, sjølveste julestria.

Studenter over det ganske land sitter krokrygget over pensumbøkene, og i gatene skinner kommunens julebelysning opp den grå slapsmassen som tidvis tiner på fortauene. Mens bedrifter og arbeidsplassers åpne kontorlandskap pyntes det til årets sosiale begivenhet, gjør restauranter og cateringbyråer seg klare til å feire jula inn med den erkenorske tradisjonen; julebord.

For etter flere år med pandemirestriksjoner og halvhjerta sammenkomster, er det endelig tid for for en coronafri julebordsesong, igjen.

Men hvilke kutymer er viktige å huske på i slike settinger, og hva burde en ung vikar som aldri har drukket med sjefen før, for all del forsøke å unngå?

Journalen har samlet inn og gjennomfært en omfattende kvalitativ undersøkelse blant studenter ved OsloMet. Dette burde man i hverft fall ikke gjøre, og disse situasjonene må du for all del ikke å havne i.

Studentene oppfordrer

-Ikke dra en Hulsker. Opplever du problemer med dørvakten? Ta heller en runde med deg selv, eller rundt kvartalet for den saks skyld.

-Akevitt er koselig, spesielt til julematen. Men pass på at Geir (57) ikke serverer deg glass nummer fem allerede før desserten har blitt satt ut.

-Ikke fortell sjefen hva du egentlig tenker om ham/henne.

-Ikke snakk om jobb. Og i hvert fall ikke gå på blemmen av å spørre ”så… hva jobber du med da?”.

-Ikke dans på bordet før du vet at det faktisk tåler vekten din.

-Ikke ligg med avdelingslederen. Husk at man må møte hen igjen, mandag morgen.

-Ikke tenk at det er en god idé å sloss med han aller største.

-Ikke insister å spille av Pony av Ginuwine, med påfølgende show for hele lokalet.

-Ikke bli kasta ut før maten er ryddet av bordet.

-Husk å tørke av leppestiften på kinnet før du kommer hjem til frua.

-Ikke insj på barissang.

-Ikke start et godt, men ubekreftet rykte om en kollega.

-Ikke spy et til alles skue. Skulle du først kjenne at det kommer, ikke strekk deg etter sidedamens veske.

-Ikke si opp jobben, uansett hvor godt sjangsen byr seg.

-Ikke send fyllamelding til sjefen.

-Unngå å bli arrestert for offentlig blotting. Ja du må kanksje på do, men vent til du kommer hjem. Den busken skjuler mindre enn det du tror.