Patcharin Torgersen er svært takknemlig for alle som donerer klær og penger til de som trenger det som mest. Foto: Anne Svarstad

Patcharin hjelper barn i Thailand: – I år er det ekstra ille

Patcharin Torgersen har de siste fem årene stått på og hjulpet barn som trenger det så mest i Thailand.
Tirsdag, 8 november, 2022 - 13:59

Torgersen liker å hjelpe, og når nyttår nærmer seg drar hun til Thaliand med klær, varme pledd og stipend til barna der.

Flom

Thailand sliter mye med flom, og i år har de blitt ekstra hardt rammet.

– I år er det ekstra mye regn og storm i hele landet, og det er flere landsbyer som ligger under vann i flere måneder, forteller hun.

Torgersen ga før penger til organisasjoner hun var knyttet til der. De siste årene har hun heller gitt klær, stipend og noe penger direkte til folkene for å vite at det virkelig kommer folkene til nytte.

 


Her ser vi noe av det Patcharin tar med seg til Thailand, til barnas store begeistring. Foto: Privar

– Det er i nord jeg har kontakter, og det er der jeg gir klær, pledd og stipend. Det er kaldt opp på fjellet, og standaren er ikke helt på topp der, forteller hun.

Føles godt å hjelpe

Torgersen har bodd i Norge i flere år, og merker hvor godt vi har det her i Norge.

– Jeg er en person som liker veldig godt å hjelpe til og bidra. Man kan kjenne det i hjertet, at man har gjort noe bra for andre, forteller hun blid.

Det er litt opp og ned hvor mye klær hun får inn, men når desember er i gang pleier det meste å komme. Da drar hun med to store kofferter, stappet med klær og pledd.

Takknemlige

Noe av det Torgersen liker aller best med å hjelpe skolebarn og familier i Thailand, er å se den gleden som lyser opp i ansiktet deres da de får klær og stipend.

– Det er utrolig mange smarte og flinke barn i Thailand, men pengene strekker ikke til når det gjelder utdanning. Derfor hender det jeg også gir stipend de kan bruke til skole, forteller hun glad.

 


Patcharin sammen med smarte og flinke barn som har fått en hjelpende hånd i veien mot en god utdanning. Foto: Privat

Torgersen liker best å gi klær og stipend. Slik vet hun at det kommer til nytte, i motsetning til penger som kan bli sløst bort på annet som ikke er fullt så lurt.

– Jeg skal jo til Thailand i desember måneden uansett, så det koster meg lite å gi til de som trenger det sårt der, avslutter hun.

Mye fattigdom

Thailand er et ganske fattig land, som ofte treffes av naturkatastrofer. På FN.no, kan man lese at den politiske situasjonen har påvirket økonomien negativt. Og at økonomien har krympet betraktelig under koronapandemien, da det var en enorm nedgang i turisme. Kilde: FN.no

Fra 2015 til 2018 økte antall fattige med 38 prosent. Verdensbanken kommer med råd om hva Thailand må gjøre for å snu utviklingen. I 2015 levde 4,85 millioner thaier under fattigdomsgrensen, mens i 2018 var det økt til 6,70 millioner, en økning på 38 prosent, ifølge en rapport fra Verdensbanken. 

Emneord: