Bjørn Laupsa-Borge (t.v) og Espen Warp er takknemlige for å ha muligheten til å jobbe for Seniorene. FOTO: Åsne Eriksen Skaugen

Pensjonistene Bjørn og Espen hjelper andre

Etter at avdelingen for Seniorene Oslo startet opp i 2019, har de etter pandemien kommet godt i gang. – En vinn-vinn situasjon, sier Warp.
Mandag, 7 november, 2022 - 11:33

Seniorene er et ideelt selskap som ansetter unge aktivitetsglade pensjonister. De hjelper både borettslag, bedrifter og privatpersoner med arbeid som ikke setter krav til fagkompetanse.

Seniorene Oslo

Avdelingen i Oslo ble startet opp like før koronanedstengingen, og har nå kommet ordentlig i gang.

Bjørn Laupsa-Borge (73) og Espen Warp (69) startet å jobbe i Seniorene Oslo etter de ble pensjonister, og har nå drevet på i over et år. De har hovedsakelig jobbet sammen, og tilbragt mye tid sammen. Laupsa-Borge og Warp opplever ikke at alt for mange har hørt om tilbudet, men de har likevel hatt mye å gjøre det siste året.

Hjelper andre med småjobber

– Vi hjelper folk med alle mulige småjobber. Det kan være alt fra oppussing, gulvlegging, tapetsering og murlegging, til å fikse vaskemaskin og klippe hekk, forteller Laupsa-Borge.

– De vi hjelper kan være pensjonister, småbarnsfamilier i tidsklemme, eller folk som ikke har råd til å betale et firma. Det er en sosial jobb der vi må kunne snakke med alle typer mennesker, legger Warp til.

De har begge opparbeidet seg praktisk erfaring gjennom livet, og forteller at de stort sett får gode tilbakemeldinger.

– Vi sitter ikke mye på ræva når vi jobber. I sommer jobbet vi i to måneder med utsiden av et gammelt arkitekttegnet hus for eksempel. Det var en stor jobb. Vi vasket, skrapet, slipet og malet hele utsiden av huset, forteller Warp.


Espen Warp (i stilaset) og Bjørn Laupsa-Borge jobbet to måneder i sommer med utsiden av et hus. FOTO: Elisabet Karlsen

Laupsa-Borge og Warp er takknemlige for å ha noe å gjøre i hverdagen som pensjonist.

– Det er veldig viktig med rutiner som pensjonist, sier Laupsa-Borge.

– Man kjenner på at man betyr noe, og det skal ikke undervuderes, forteller Warp.

Utviklet et vennskap

De har blitt godt kjent med hverandre etter å ha jobbet sammen det siste året.

– Det er ikke tvil om at det har blitt et vennskap. Vi er trygge på hverandre, snakker løst og fast om alt mulig og ler mye. Samtidig får vi møte nye folk, hjelpe og være sosial. Det er en vinn-vinn situasjon, smiler Warp.


Fra venstre Bjørn Laupsa-Borge (73) og Espen Warp (69) har jobbet mye sammen gjennom Seniorene. FOTO: Åsne Eriksen Skaugen

– Ønsker de som vil bidra på en god måte

Avdelingsleder for Seniorene Oslo Mona Mørk Wettergreen ansetter, svarer på oppdrag og markedsfører. 

– Vi markedsfører at de ansatte ikke er faglærte, men vi forsøker samtidig å ansette handy pensjonister. Motivasjonen for å jobbe i Seniorene bør være å hjelpe andre mennesker. Vi ønsker de som vil bidra på en god måte, sier Wettergreen.


Mona Mørk Wettergreen er avdelingsleder for Seniorene Oslo. FOTO: Åsne Eriksen Skaugen

– Ettersom vi er et ideelt selskap, er det ingen som blir rike av å verken drive eller styre det. Overskuddet går enten til selskapet eller organisasjoner som Nyenga, KIL Fond og Familiestøtten, sier hun.

– Vi klarer ikke å konkurrere mot svartemarkedet, men hvis du velger Seniorene, velger du også hvitt arbeid, avslutter Wettergreen.