Amina Hammich (17) gir alt for å bli best.

Nedtur i VM for Amina Hammich: – Jeg klarte såvidt å snakke

Amina Hammich (17) røk ut av VM allerede i første kamp. En drøy uke senere står hun på toppen av pallen som norgesmester. 
Tirsdag, 29 november, 2022 - 15:34

Taekwondoutøveren, Amina Hammich, har virkelig gjort bemerket seg som et stort talent det siste året. I august tok hun Norges første medalje i junior-VM siden 2004. Måneden etter fulgte hun opp bragden med nok en bronsemedalje, denne gangen i europamesterskapet for U21.   

Med solide prestasjoner å vise til, ble 17-åringen tatt ut til å konkurrere på den store scenen. Som en av tidenes yngste norske utøvere, fikk hun prøve seg i senior-VM. 

– Det var skikkelig stas. Jeg asnå det som en kjempemulighet til å få nyttig erfaring for fremtiden. 

Mesterskapet som gikk av stabelen i Mexico forrige uke, endte imidlertid ikke som det unge kampsporttalentet hadde håpet. I første kamp tapte hun for Storbritannia, og var med det ute av turneringen. 

– Jeg var helt knust. Det første jeg gjorde etter kampen var å ringe hjem til mamma og treneren min, og da slet jeg med å snakke. Jeg hadde hjertet i halsen, sier Hammich og fortsetter: 

-– Jeg var så sliten, lei og frustrert. Alt jeg ville var å reise hjem. 

Slo tilbake

Det skulle likevel ikke gå mange dagene, før Hammich fikk sin revansje. Lørdag kjempet hun seg til seier i junior-NM, og mottok med det den sørkoreanske ambassadens pris. 

– Ettersom det ikke er tillat å delta i senior-NM før du fyller 18, stilte jeg i juniorklassen. Jeg hadde derfor veldig store forventninger, og var innstilt på å vinne. 


Lørdag stod Amina Hammich øverst på pallen her hjemme, etter nederlaget i Mexico. FOTO: Privat

Helt unik

Treneren Mikael Oguz (46) er en av grorudjentas nærmeste støttespillere. Han er utelukkende imponert over det hun har prestert i høst. 


Hammich higer etter å nå nye mål. FOTO: Ingrid Heier Jorstad

– Amina har all grunn til å være stolt av det hun har gjort denne sesongen. Hun har gått tretti kamper i år, tatt internasjonale medaljer, og på toppen av det hele ble hun tatt ut til senior-VM, sier Oguz og fortsetter: 

– Det å bli tatt ut i en VM-tropp er en veldig stor prestasjon. Selv om hun selv var skuffet etter tapet, fikk hun tross alt prøve seg i verdenstoppen. Hun gjorde en god figur, og tar med seg en erfaring som er veldig nyttig for videre konkurranser.  

Han forklarer 17-åringens suksess med at hun har en kombinasjon av stort talent og evnen til å jobbe beinhardt. 

– Amina har en unik “drive” etter å hele tiden ville bli bedre. Hun har stor interesse for sporten, og legger ned en enorm innsats for å utvikle seg. I kamp er hun både teknisk og taktisk dyktig, hun er rett og slett sjukt god. Jeg tror det ikke finnes begrensinger for hvor langt Amina kan nå, sier en engasjert Oguz. 

Hammich er per nå rangert som nummer 50 i verden. Det er før poengene fra junior-VM er lagt til. Nå tar hun med seg erfaringen fra denne sesongen inn i den neste, for å nå nye mål. 

– Jeg håper virkelig 2023 blir mitt år! Hvem vet- kanskje blir jeg tatt ut til VM i mai? 

Emneord: