Knut Kippersund Nesdal (t.h) og Alexander Thomas spiller musikk som reflekterer det å være homofil. Foto: Synne Folstad Moen

Homohymner i ny drakt

Tirsdag 1. november samlet publikum seg i en akustisk sal på Norges musikkhøgskole (NMH) for å være med på festivalen NMH på skrå.
Torsdag, 3 november, 2022 - 11:28

I forbindelse med at det er 50 år siden homofili ble avkriminalisert i Norge feirer hele det norske kulturliv “Skeivt kulturår”. Med på feiringen er Norges musikkhøgskole.

Gjennom et studentengasjement har de arrangert NMH på skrå - en skeiv festival hvor de byr på konserter, panelsamtaler og andre sosiale arrangement. Festivalleder, Annie Lundgren, sier de prøver å nå ut til alle gjennom festivalen, med alt fra kirkemusikk til jazz, til klassisk musikk til samtid. De opplever et stort engasjement og glede, og alle er med på markeringen. 

Harpespill og homohymner

En av konsertene de arrangerer var “Homohymner med Knut og Alexander”. Knut Kippersund Nesdal er artist og låtskriver, og sammen med Alexander Thomas på harpe har de kledd om kjente popsanger og såkalte “homohymner” i nye drakter, samt framført egenkomponert musikk. 

- Vi ønsket å finne musikk som på en måte føltes veldig gay. Og det endte opp veldig gay! Og det elsker jeg, sier Kippersund. 

 

Emneord: