Prosjektleder Juliane Salicath Gordner arrangerer Gi-bort marked for andre gang. Foto: Christian Borlaug

Skibonanza på Tøyen

Oslo kommune arrangerte tidenes gi bort-dag på det gamle Munchmuseet.
Torsdag, 24 november, 2022 - 14:40

–Dette er den største gi bort-dagen noensinne i Oslo med tanke på mengden utstyr. Så kommer det like mange mennesker. Vi er veldig fornøyd med at folk får sitt første par ski her, sier Juliane Salicath Gordner, prosjektleder for Ombruksuka i Oslo. 

–Da kan alle som vil utforske vintersporten uten å kjøpe nytt og dyrt, legger hun til.

 Håper å finne utstyr


Inna og Viktoriia er klare for vinteren. Foto: Christian Borlaug

Ukrainske Inna og venninna Viktoriia har bare bodd i Norge i noen måneder. De gledet seg veldig til gi bort-dag for vintersportsutstyr.

– Jeg så på Telegram (meldingstjeneste som ligner på WhatsApp, red. anm.) at  noen andre ukrainere i Norge delte arrangementet, forteller Viktoriia. 

– I get great mood from winter sports, fortsetter hun. 

Venninna Inna hadde klare forhåpninger til dagens fangst. 

– Jeg håper å finne skøyter og noe for slalom. 

Alternativ til Black Friday

Prosjektleder Salicath Gordner sier at valget om tidspunkt for arrangementet er nøye planlagt.

– Det er ikke tilfeldig at det er akkurat denne uka vi arrangerer dette. 

Gordner tenker da på Black Friday, det amerikanske shopping-konseptet som i de senere årene har fått fotfeste her til lands. Uttrykket refererer til dagen etter Thanksgiving, når butikkene åpner igjen, og horder av shoppingglade skaper kaos, trengsel og ulykker ved kjøpesentre. 

NY Post meldte i 2020 om 11 døde og 109 skadet i Black Friday-hendelser mellom 2006-2018. Nå er det heldigvis mindre grusomme hendelser i Norge, men Black Friday har fått kritikk fra mange som mener det skaper enda mer kjøpepress. 

Gode tilbud året rundt

– Jeg vil tilføye at det er også veldig lett å låne og dele i Oslo. På Friigo, Bua og Skattekammeret kan man låne gratis og leie for en liten sum. For de som ikke kunne komme i dag så har man Haraldrud og Grønmo, det er Oslo Kommunes gjenbruksstasjoner, sier Gordner. 

Ombruksuka arrangeres hvert år den siste uken i november. Ombruksuka 2022 arrangeres fra lørdag 19. November til fredag 25. November, og alle arrangementene vil være på Gamle Munchmuseet på Tøyen.

 

Emneord: