Slik rangerte de klementinene

Klementinsesongen er i full gang, og i den anledningen intervjuet Journalens utsending de to første og beste menneskene som var å oppdrive. De ble spurt om sitt forhold til frukten, og om å rangere fem nyinnkjøpte klementiner etter hvor mye de frista.
Onsdag, 30 november, 2022 - 23:12


Alexander Lindberg (19). FOTO: Martin Norbeck Ellevold.

Liker du klementiner? 
- Elsker det.

Hvor mange spiser du i løpet av sesongen?
- Nærmere ti kilo. Tre-fire om dagen fra midten av november til slutten av desember. Det er da det er billig.

Hvordan ser en god klementin ut?
- Foretrekker at de er store, og ikke har så mye grønt på seg. Liker og at de er litt myke i skallet, men ikke for myk, ikke for hard. Litt mer oransje enn gul, og at de er litt kalde, da kommer de rett fra kjøla. Når stilken er på virker det mer ferskt, men akkurat det er nok mer PR enn nødvendighet, føler jeg. Men det får den jo til å virke mer appetittlig (han sikter til klementin D og E, som er fra Spania og - uvanlig nok - var å få kjøpt med stilk på i butikken.) Hadde nok kjøpt de med stilk for å se om de smaker annerledes, har aldri sett med stilk før.


 


Slik rangerte Alex klementinene. Førsteplass er den til venstre. Lappene viser hvilken som er hvilken fra bilde til bilde, så klementinen med lapp A under seg har lapp A under seg også på neste intervjuobjekts rangeringsbilde. FOTO: Martin Norbeck Ellevold

 


Agota E. (23). FOTO: Martin Norbeck Ellevold

Liker du klementiner?
- Ja. Veldig veldig veldig. De minner meg om jul, om barndom, og smaker søtt og deilig, og så er de lette å spise, ha med å gjøre, du kan ta de med overalt. Ja: De lukter godt, det er en egen stemning. Fargen er livlig – klementiner gjør med glad!

Hvor mange spiser du i løpet av jula?
- Vet ikke, men minst tre om gangen.

Er du god på å velge dem ut i butikken?
- Er nok blant topp 10% av befolkningen.

Topp 5%, da?
Hun tenker seg godt om:

- Nei.

Hvordan ser en god klementin ut?
- Den må ikke være for grønn, og så er det jo viktig å kjenne på hver enkelt av dem. De små kan noen ganger være litt søtere.…og slik rangerte Agota klementinene. Førsteplass er til venstre her og. (Lappene viser hvilken som er hvilken, så klementinen med lapp A under seg har lapp A under seg også på bildet av Alexander sin rangering.) FOTO: Martin Norbeck Ellevold