Tiril Hellerud (22), Reidunn Hånes Egge (22) og Alma Foss Ryland (23) lager taco til dagens arrangement, onsdagstaco, som ble en stor suksess. FOTO: Kamilla Gran Solberg.

Finn en studentforening for deg

Studentforeninger er en flott måte å komme inn i nye miljøer på, men man må gi litt egen innsats. Gjengen på "kjellern" byr på en inkluderende arena.
Torsdag, 3 november, 2022 - 17:57


Etter tacoen var spist, ble det musikkquiz i kjent Kjellern stil, som er et ukentlig arrangement de har. FOTO: Kamilla Gran Solberg.

Kjellern er en studentpub som holder til på Helga Engs hus ved utdanningsvitenskapelig fakultet på universitetet i Oslo. Her har de alt fra quizkvelder til tacoonsdag - som det var denne onsdagen.

Studentpuben ble startet i 1998 og har siden den gang gått ned gjennom generasjoner. Både Maren Sofie Skahjem (21), Elisabeth Hoksmo Olsen (23), Gina Rønning Sørbye (23) og Sigve Næss Rørvold (23) ble alle introdusert for kjellern under fadderuken, og ble værende.

– Jeg ble introdusert av fadderne mine og ble fort kjent med mange flotte mennesker, som gjorde at jeg kjente på en sterk tilhørighet og valgte selvsagt å bli, sier Elisabeth Hoksmo Olsen.

– Jeg ble også med på grunn av min fadder som var i styret her. Men det er jo også på grunn av det fantastiske sosiale miljøet som er på kjellern og man får veldig lett venner her, som gjør at man vil bli, forteller Sigve Næss Rørvold.

Må gi det litt tid

Selv om studentene ble introdusert for «kjellern» tidlig, trengte Hoksmo Olsen litt lenger tid før hun virkelig følte seg som en del av gjengen.

– Men det var virkelig verdt å holde ut den tiden, og fortsette å utfordre meg selv og komme hit. Til slutt kjente folk meg igjen, sa navnet mitt når jeg kom inn døra og etter hvert ble kjent med mange flere.

– Ja det er veldig sant, jeg husker en gang når jeg kom hit så var det noen som ropte «Maren!» og jeg syntes det var så hyggelig, forteller Skahjem videre.

– Det tok litt tid med meg også, etter høsten 2020 begynte jeg å finne rytmen og det var da jeg begynte å finne min gjeng og skape et «kjellern» for meg også, sier Gina Rønning Sørbye.


Skahjem, Olsen, Sørbye og Rørvold ser gjennom minner fra tidligere arrangementer. FOTO: Kamilla Gran Solberg.

– Snakke like mye piss som om skole

Til tross for at det tok litt tid før studentene kom inn i miljøet, mener de at det er verdt ventetiden.

– Jeg føler at jeg møter litt samme type folk som meg, så da passer vi godt sammen og det blir et bra samhold. Siden vi er en forening fra utdanningsvitenskapelig fakultet, skal mange her bli lærere, og da føler jeg de fleste er engasjerte og liker å være med på ting; sånn som meg, forteller Skahjem.

– Jeg synes det er fint å ha en arena der jeg kan snakke like mye om piss som om skole, så det blir ganske godt samhold siden det er fellesklaging over emner vi alle tar.

Sier Rønningen Sørbye, samtidig som hun sier at det forbeholder at man er med og legger inn egeninnsats for å bli kjent med noen. Sigve Næss Røgård sier seg enig i dette og tilføyer:

– Hvis man skal få et godt samhold, må man være med på det som skjer. De som er med oftere blir enda tettere knyttet samholdet, men vi prøver selvfølgelig å tilse at så mange som mulig er med.

Emneord: 
Tags: