Sunniva Thorisdottir og Ragnhild Gaarde startet Soulcake sammen i 2020. FOTO: Maren Skovrand

Nytt kakeri på Løkka: – De syntes vi har vært helt syke i hodet

Sunniva Thorisdottir og Ragnhild Gaarde har begge alltid vært glade i å bake. Nå har de åpnet sin andre kakebutikk siden oppstarten i 2020.
Torsdag, 24 november, 2022 - 18:13

Soulcake åpnet dørene til sin nye butikk på Grünerløkka den 12. november. Det fargerike lokalet er nå fylt med premium kaker og cupkaes. 

Eiere Sunniva Thorisdottir og Ragnhild Gaarde kaller det et kakeri. – Det er en blanding mellom bakeri og konditori, men det er bare kaker, forklarer Gaarde. 

Valgt riktig sted

Valget falt på å åpne det nye lokalet på Grünerløkka, etter å ha åpnet på Egertorget året før. Dette valget var både tilfeldig og ikke tilfeldig. 

– Jeg har alltid tenkt på Grünerløkka som en fargerik plass. Det er et bredt spekter av folk, mener Sunniva Thorisdottir, halvparten av duoen som driver Soulcake. 

Det er viktig for vennene å få fram at de har et veldig bredt publikum. Selv om de føler mange kan tenke på dem som litt mer tilhørende Oslo-Vest, er kundegruppen mye mer variert enn det. Derfor syntes de Grünerløkka er et veldig fint sted å ha det andre lokalet. 

De føler også et nærvær til stedet, som gjør at det ble riktigere å velge det. 


Soulcake sitt lokale på Grünerløkka er full av fargerike kaker. FOTO: Maren Skovrand Maren Skovrand

– Selve produksjonen ligger bare 500 meter unna, forklarer Thorisdottir. 

Nå står butikken klar, og prosessen har vært stressende og tung. 

Det gikk kun seks uker fra de signerte papirene, til alt sto klart.

– Alle leverandørene vi har snakket med har syntes vi har vært helt syke i hodet, forteller Gaarde. 

Selv om det ble gjort på kort tid, var åpnongen akkurat som de hadde håpet. De var svært fornøyd med oppmøtet, med lang kø og folk som var klare for kake. 

Tilfeldig avgjørelse

Sunniva Thorisdottir og Ragnhild Gaarde har begge vært glad i å bake lenge. Likevel var beslutningen om å åpne et kakeri nokså tilfeldig.

– Vi har på en måte bakt hele livet, men har ikke hatt noen visjon om å liksom gjøre det på full tid. Jeg har bare bakt litt her og der for gøy, sier Gaarde. 

Thorisdottir hadde startet med å legge ut bilder av ting hun bakte på instagram. Etterhvert som hun la ut ble det flere og flere som ønsket å kjøpe kakene hennes. Til slutt ble hun en kakebutikk, uten at det helt var meningen. 

Det var ikke bare vennskap og smil mellom Gaarde og Thorisdottir helt fra start. Som to personer som drev med det samme, hadde samme kundegruppe og var cirka like flinke ble de fort konkurrenter. 

– Det starta med litt sånn småchatting på instagram og litt sånn «tension» i lufta, forklarer Gaarde. 

Etterhvert fant de ut at de burde slå seg sammen, og gå seriøst inn for å få til en ordentlig kakebutikk. 


Soulcake sine fargerike lokaler skiller seg lett ut og vekker fort nysgjerrighet. FOTO: Maren Skovrand

Fra de bestemte seg om å starte opp ordentlig, til de var en bedrift, tok rundt ett år. Likevel var de en liten vei unna der de er idag. 

I påsken 2020 åpnet de opp for salg av kaker direkte fra roduksjonslokalet. Da var det vippsnummer, ferdigpakka kaker og slevlagede plakater. Det var først i 2021 at første butikk var på plass.

– Folk spiser mye kake

Selv om premium kaker ikke er noe alle alltid tar seg muligheten til å kjøpe, merker Soulcake-sjefene på stor etterspørsel. De prøver å lage så mye de kan, men det er krevende når alle produktene er 100% håndlagd. 

– Folk spiser mye kake, sier Thorisdottir, og fortsetter:

– Det er ikke sånn at du trykker på noen maskiner liksom. Vi har en hånd i alt som skjer. Det er veldig håndlagd. 

De har nå rundt 25 ansatte som jobber for å drive disse to butikkene Soulcake har åpnet. Og når det gjelder veien videre er det noen usikkerheter, men en del ting er på plass. 

– Vi vet ting kommer til å skje, men vi vet ikke helt hva, sier Thorisdottir.

Utvidelse og flere butikker er noe de vil, så lenge de klarer å holde på verdiene og kvalitetene de har. 

– Grunnverdiene er at vår visjon er å gjøre folk glad, og spre glede i form av kake. Fordi alle blir glad av kake, mener Gaarde. 

– Men også måten de ansatte og hele prosessen-kjærligheten som legges i varene på kjøkkenet, de sprudlende menneskene som jobber i butikken, hele stemningen da på en måte. Og fargene, og den viben du får når du går inn i de fargerike butikkene, avslutter hun.