Espen Abrahamsen er en av mange komikere som var del av stand-up showet på rabalder bar.

Arrangerer stand-up på mandager

Mandager er dagen lite skjer. Spesielt på Grünerløkka, i følge Sivert Eimhjellen fra Rabalder bar. Det har han gjort noe med.
Tirsdag, 8 november, 2022 - 11:33

Annenhver mandag arrangeres det nå stand-up på Rabalder bar, for de som ikke vil sitte inne mandag kveld. Sivert Eimhjellen fra Rabalder bar er grunnen til dette.

– Det er ingenting som skjer på mandager. Det er den dagen det er vanskelig å få til noe. Mange sitter derfor og ikke har noe å gjøre på mandager, forteller han om baktanken rundt stand-up mandagene. 

De har også stort fokus på studenter. Eimhjellen vet selv at mange studenter drar ut på mandager, og vil gi dem en mulighet til å ha noe litt gøy å dra på.

– Vi har halv pris for studenter, og har hengt opp reklame rundt på univeristetene i Oslo, forteller han. 

Både nykommere og erfarene

Komikerene som opptrer på Rabalder bar er en god blanding av erfarene komikere og nykommere til stand-up verdnen. 


Sivert Eimhjellen står bak stand-up showene på Rabalder bar annenhver mandag. FOTO: Maren Skovrand

– Jeg driver selv med stand-up. Det er ikke nok scener til de nye komikerene, forteller Eimhjellen. 

Derfor ville han denne scenen skulle bli en mulighet for både nykommere og gamle komikere. 

Denne mandagen var fjerde gang det ble holdt stand-up hos Rabalder bar. Åpningskvelden var for en del uker siden, hvor 70 stykk møtte opp. 

– Det var veldig bra åpningskveld. Etter det har det vært sånn 30/40 stykk. Vi merker det er veldig populært, og det er veldig bra for komikerene med så god respons. 

Mange har gikk svært god respons til komikerene som har snakket tidligere. – Jeg overhørte på do at noen syntes det var bedre enn latter, forteller et forbipasserende publikum. 

Selv om dette er nytt for Rabalder, er det ikke like nytt for bygningen.

– Før var det mer stand-up her, på den baren som var her tidligere. Så nå var det bare å starte det opp igjen, mener Eimhjellen.

Gøy på mandagskveld

Mandag kveld var det en god blanding med komikere som sto på scenen. Med Snorre Monsson som konfransier, og besøk av Ole Fotland, Alexander Økland, Marco Cvitanovic og Galvan Mehidi, var kvelde svært innholdsrik for mange. I tillegg kom Jonis Josef med en overraskelsesopptreden som ikke var planlagt på forhånd. 

Salen var svært fornøyd, og full av studenter som var klare for stand-up denne mandagskvelden. 

En av vennegjengene som valgte å dra dit, var spente og klare for å se hva komikerene hadde å by på. Selv var de alle ganske nye til koseptet.


Studentene Ida Barane, Malin Johnsen, Kristin Mørch, Hannah Erikstein og Elisabeth Brattgjer valgte å dra på stand-up på Rabalder bar. FOTO: Maren Skovrand

– Vi har vært litt på stand-up før, men ikke så mye, forteller Hannah Erikstein. 

En annen fra vennegjengen forteller at hun aldri har vært før, og følte seg lite oppdatert på hva hun hadde begitt seg med på.

– For å være helt ærlig ble jeg med disse andre veldig spontant og vet egentlig ingenting om hva det er og hvem som skal snakke, forteller Ida Barane. 

Jentegjengen hadde fått opp arrangementet på Facebook, og bestemt seg for at dette var noe de ville dra på. De syntes det var utrolig positivt at det var på en mandag.

– Vi er ikke så mye ute på mandager, så det er gøy at det er på en mandagskveld, sier Erikstein. 

Emneord: 
Tags: