Restauranten Smalhans er en av få i Oslo som markerer Thanksgiving. Foto: Synne Talberg Berger.

Gammel tradisjon er ny i Oslo

Torsdag 24. november feiret amerikanerne den årlige høsttakkefesten. Det gjorde de også på Smalhans i Oslo.
Tirsdag, 29 november, 2022 - 14:31

Den amerikanske høytidsdagen Thanksgiving er anerkjent verden over, men markeres lite her til lands. Da Caroline Sjørbotten bodde i Texas, fikk hun øynene opp for feiringen - som hun gjerne skulle hatt med seg tilbake til Norge.

Årlig tradisjon

Selv om høytiden ikke er særlig utbredt her ennå, velger noen å fremheve den. Restauranten Smalhans på St. Hanshaugen har gjort feiringen av Thanksgiving til en årlig tradisjon. Den siste torsdagen i november arrangerte de for niende år på rad sin vri på den tradisjonelle høsttakkefesten.