Mange av de stor butikkjedene skrur opp prisen på en rekke varer før Black Friday. Foto: Eirik Østmoløkken

Skrur opp prisene før Black Friday

En ny undersøkelse gjort av prissammenligningstjenesten Prisjakt viser at flere butikker skrur opp prisene i månedene før Black Friday.
Mandag, 28 november, 2022 - 21:57

En undersøkelse gjort av Prisjakt viser at over 80 prosent av Black Friday-tilbudene fra i fjor var dyrere eller lik som prisen resten av året. Dette gjør at flere forbrukere føler seg lurt av butikkjedene. 

Representanter fra Elkjøp og Power sier de følger interne retningslinjer for prisjustering og at ingen kunder burde føle seg lurt. Allikevel har flere forbrukere valgt å ikke benytte seg av Black Friday-tilbudene. To av disse er Siv Robertsen og Amanda Lodding, som begge nevner prisjusteringen i forkant av Black Friday-kampanjen som en av grunnene til at de valgte å ikke handle noe i Black Friday-perioden.

Dette mener forbrukerne om prisjusteringene i forkant av Black Friday