Tøyeninitiativet er en ideell organisasjon som jobber for å forbedre forholdene på Tøyen. (Skjermbilde: Tøyeninitiativet)

Tøyeninitiativet tar saken i egne hender

På det gamle Munchmuseet møtes politikere, ungdom og samfunnsdebattanter for å skape en endring på Tøyen. De har sett seg lei av kriminaliteten, og krever tiltak.
Tirsdag, 29 november, 2022 - 16:17

Det er organisasjonen Tøyeninitiativet som arrangerer lokalpolitisk café. Målet for disse møtene er blant annet å finne nye måter for å forebygge ungdomskriminalitet på Tøyen. 

Ifølge politiet er ungdomskriminalitet et økende problem. Senest for noen uker siden ble en 18 år gammel mann skutt midt på Tøyen torg, i det politiet omtaler som en «pågående konflikt mellom flere personer i området». 

Mannen fikk livreddende hjelp på stedet, før ambulansen fraktet ham til sykehuset. Han overlevde, men fikk alvorlige og livstruende skader. For publikum ble det et traumatisk syn. En mann i 20-årene er siktet for drapsforsøk. 

Slik vil ikke innbyggerne på Tøyen ha det. 

Gjør grep

For å øke tilstedeværelse, har politiet nå innført en egen politipost på Tøyen torg. Målet er å få på plass fire politibetjenter innen jul, melder Avisa Oslo. 

– Det er viktig at politiet har tid til å snakke med folk, være til stede, jobbe forebyggende og ikke minst få informasjon om hva som rører seg, uttalte justisminister Emilie Enger Mehl (Sp). 

Tiltaket er en seier for Tøyeninitiativet, og viktig for tryggheten til beboerne. 

– Vi kjemper for å bedre bo- og oppvekstforholdene på Tøyen, samt sørge for at beboerne blir lyttet til og får medvirkning i politiske prosesser, skriver organisasjonen på sin nettside. 

Tøyeninitiativet ble opprettet for å skape en positiv endring i nærområdet, og sette Tøyen på dagsordenen. 

Emneord: 
Tags: