Heid Hope, Siri Hagen, Ingunn Lomeland og Sissel Bakke var blant dagens deltagere på friluftstrimmen. Foto: Nora Garnes Flatjord

Trener ute i all slags vær

Flere trosset snø og slaps 23. november for å delta på friluftstrimmen i Tøyenparken.
Onsdag, 23 november, 2022 - 15:03


Henrik Leonard Borgen er utdannet PT ved idrettshøyskolen og har god erfaring i å være instruktør. Foto: Nora Garnes Flatjord

Det er Den Norske Turistforening (DNT) som arrangerer friluftstrimmen. Her kan hvem som helst møte opp og bli med på en times trening utendørs.

– Det er noe veldig norskt ved å være ute uansett vær, forteller Henrik Leonard Borgen.

Siden 2018 har Borgen vært instruktør på friluftstrimmen. Han synes at det gir en bedre følelse etter treningen når været er dårlig. 

Tilbudet er for alle som har mulighet til å delta på morgenen, men DNT selv anbefaler arrangementet særlig for seniorer. 

Variasjon av øvelser

Dagens økt var en form for sirkeltrening hvor deltakerne gjennomførte en bredt utvalg av øvelser. På grunn av glatt underlag måtte de gjøre tilpasninger. Borgen poengterer at han er opptatt av at ingen skal få noen skader under økta.


Alle deltakerne får god hjelp av instruktøren. Foto: Nora Garnes Flatjord

Positive tilbakemeldinger

Borgen forteller at friluftstrimmen er et fint initiativ hvor folk kan hive seg på trening utendørs. Gjennom instruktørjobben har han møtt mange forskjellige folk. Han forklarer at det er nettopp disse folka som er det beste med jobben. Han har også fått flere tilbakemelidinger fra deltakere som har merket en positiv endring i hverdagen. 

Godt for kropp og sjel


Egil Olsen og Irene Lehmann har deltatt på friluftstrimmen i flere år. Foto: Nora Garnes Flatjord

Irene Lehmann og Egil Olsen har deltatt på trimmen i flere år. Heller ikke de synes været gjør noe med motivasjonen.

 – Jeg tror det er veldig bra for kroppen og sjela, forklarer Olsen.

– Det er så fint at det er ute. Man blir så opplagt etterpå, legger Lehmann til.

Lehmann forteller at de får fin veiledning under treningen, slik at alle gjør øvelsene riktig. De trener både styrke, bevegelighet og balanse.

–  Balanse er jo viktig for oss. Det er alfa og omega egentlig, sier Olsen.