Her feirer jentene etter poeng til Oslo Volley på kampens lengste rally. Foto: Karianne Hestegrei

Underdogene skal til kvartfinale i NM

Oslo Volley kom seirende ut av lørdags åttendedelsfinale mot Lierne. Fem jevne sett endte med jubel på hjemmebane for Oslo Volley.
Søndag, 6 november, 2022 - 19:30

Lørdag kl 17.00 ble det avholdt åttendedelsfinale i NM for kvinner på Nydalen VGS. Publikum hadde ikke troa på at Oslo Volley skulle reise seirende hjem, men underdogene motbeviste tilskuerne. 

– Jeg visste det kunne gå så lenge vi forholdte oss til spillstrategien, sier trener Odd Ekerhovd til Journalen.

Kom seirende ut av sykdomsperioden

Spiller 10, Victoria Jellestad Demmene, er fornøyd med lagets innsats. Hun forklarer at bortelaget Lierne akkurat har rykket opp til eliteserien, og at Oslo Volley har rykket ned. 

– Jeg tror noe av grunnen til at vi vant i dag, var at vi spilte på lagets toppnivå lengre enn vi normalt gjør, og at bunnivået var høyere enn vanlig, sier Viktoria.


Lagseier: Victoria Demmene ser på kveldens kamp som en stor seier for laget. Foto: Karianne Hestegrei

Kantspilleren, som akkurat hadde returnert fra en sykdomsperiode, sto selv for mange av poengene som ledet laget til seier. Selv om hun er fornøyd med dagens innsats, mener hun fremdeles at det er ting man kan forbedre. 

Demmene hadde forventet en seier etter fire sett, men sier seg ikke misfornøyd med kveldens resultater selv om de endte opp med en tie break i siste sett. Publikum var nok heller ikke misfornøyde med spenningen settet medførte. Jubel og heiing kunne man høre fra tribunen gjennom hele kampen, men det ble lagt inn en spesielt god innsats mot slutten da spenningen var som høyest.

– Vi gikk inn med en mentalitet om at vi ikke hadde noe å tape, men alt å vinne, sier Demmene.

Underdogmentaliteten gjorde at siste sett endte opp med stillingen 6-15 til Oslo Volley.

Var ikke sikre på seier

Dag Inge Nordby har engasjert seg i Oslo Volley lenge og var tilstede på kveldens kamp for å heie på jentene. 


Her ser Dag Inge Nordby på jentene mens de varmer opp til åttendedelsfinalen. Foto: Karianne Hestegrei

Før kampen var i gang fortalte han til Journalen at Lierne hadde best utgangspunkt i dette oppgjøret. Det samme tenkte Christine Eikeri, mor til en av spillerne.

Hun ler og lurer på om hun skal være objektiv eller ikke da hun skal svare på spørsmål om hvem hun tror kommer til å vinne. 

– Oslo er jo underdogs, men de har såpass god lagånd at jeg tror de kan vinne på en god dag, sier Eikeri.

Nordby sa til journalen etter kampen var overstått, og seieren var i boks, at han mente dette er noe av det beste han har sett jentene spille på en god stund.


Karoline Vargedal, Emilie Nordhelle og Wissam Yactine var tilstede for å heie på Oslo Volley Foto: Karianne Hestegrei

– Lierne burde jo vinne, sier Emilie Nordhelle etter at tredje sett er overstått. Hun har spillt volleyball med mange av spillerene på Oslo Volley selv og håper på seier til hjemmelaget selv om statistikken stritter imot. 

Hun og vennene mente likevel at det var fult mulig for Oslo å vinne kampen, noe som viste seg å være sant. I likhet med Demmene, mente Nordhelle at Oslo ikke har noe å tape og kan derfor satse alt de har og ha det gøy på banen.

Fornøyd trener


Ekerhovd syntes jentene spilte bra og klarte å holde på innsatsen oppe på en god måte gjennom hele kampen. Foto: Karianne Hestegrei

– Det føles alltid bra å vinne, sier Odd Ekerhovd.

I motsetning til publikum hadde han alltid troa på at det skulle gå veien for Oslo. Han visste det ble seier dersom spillerne trodde nok på egen innsats og fulgte planen som ble lagt. 

Oslo Volley må nå forberede seg på kvartfinalen. Kantspiller Demmene virker ikke særlig bekymret. 

– Jeg har troa på at vi kan vinne i kvartfinalen også, sier hun. 

 

 

Emneord: