Mathilde Berget (t.v.) og Mariam Rana er to av studentane som er einige med influencer Emilie Nereng. Foto: Kristina Gjerde

Vert studentane påverka av negative nyheiter?

Denne veka har mellom anna TV 2 fått gjennomgå for det influenser Emilie "Voe" Nereng kallar skremselspropaganda.
Mandag, 7 november, 2022 - 14:20


Dette er reklameplakaten Emilie Nereng reagerte på. Foto: Skjermbilete / Instagram

Influenser Emilie “Voe” Nereng retta sterk kritikk mot TV 2 og andre medier då ho kom over reklameplakaten til TV 2 med denne teksten: “Denne høsten øker prisene på mat, strøm og drivstoff. Det blir krevende for et flertall av oss, og bedriftene frykter det de beskriver som et helvete.” Ho meiner media driv med skremselspropaganda, og etterlyser fleire positive nyheiter.

Kva seier OsloMet-studentane?

Journalen har prata med nokre av studentane på OsloMet for å høyre kva dei meiner om denne type reklame. I radiosaken under får du høyre kva Mathilde Berget, Mariam Rana og andre studentar seier til det store fokuset på negative nyheiter, og kva konsekvensar dette gjev.

 

Emneord: