Én tirsdag i måneden arrangerer Viken Unge Venstre møte i Venstres Hus. Tirsdagens møte ble holdt av Ingebjørg Flyum Bjørlo. Foto: Oda Sophie Usterud

– Dyrene skal behandles med respekt

Temaet for tirsdagens møte i Viken Unge Venstre var dyrevelferd. Ingebjørg Flyum Bjørlo understreker viktigheten av at dyrene respekteres.
Torsdag, 19 januar, 2023 - 13:33

– Dyrene har egenverdi, og skal behandles med respekt. Menneskene skal ikke skade dyrene unødvendig, sier Ingebjørg Flyum Bjørlo. 

Bjørlo er sentralstyremedlem i Unge Venstre og tok denne tirsdagen turen innom møtet til Viken Unge Venstre for å snakke om dyrevelferd.

Nytt gjennomslag

Bjørlo forteller på møtet at det har skjedd noen endringer i dyrevelferdspolitikken den siste tiden.

Unge Venstre har siden Venstre satt i regjering i 2018, kjempet for en avvikling av pelsdyrnæringen i Norge. 14. januar, nøyaktig fem år etter regjeringens forslag om avvikling, meldte Norges Pelsdyralslag at de siste pelsdyrfarmene blir avviklet. 

– I helgen ble den siste pelsdyrfarmen i Norge lagt ned. Dette er vi selvfølgelig veldig glade for siden vi har jobbet for dette i mange år, sier Bjørlo med et smil. 


Avvikling av pelsdyrnæringen var satt til å skje innen 2025. Foto: Marie Karlsen

Endringer i hundelov 

Hundeloven i Norge trådte i kraft i 2004, men har i 2022 gjennomgått store revisjoner og disse gjelder fra 1. januar 2023, skriver NRK

– Forbedring av denne loven har vært veldig viktig for oss. Vi ønsker stadig bedre rettssikkerhet for hundene, sier Bjørlo. 

En av deltagerne på møtet undrer seg om vi ikke har en tilsvarende lov for andre dyr. 

– Vi har jo en hundelov i Norge, men det finnes vel ikke en lignende lov for katter, spør et av de nye medlemmene i Viken Unge Venstre. 

Bjørlo kan da bekrefte at det ikke finnes en tilsvarende lov for katter. 

– Katter er ikke like utsatte for den samme typen skadelig avl som det mange hunderaser er. 

Ønsker stadig forbedring

– En annen hjertesak for Unge Venstre har vært å innføre dyrepoliti i hele landet og det har vi fått til, sier Bjørlo. 

I 2022 hadde alle landets politidistrikt fått dyrepoliti. Mange er fornøyde med ordningen, men noen opplever fortsatt utfordringer, skriver Dagsavisen

– Vi ønsker fortsatt strengere dyrevernspolitikk i Norge, og ønsker å fortsette å styrke ordningen med dyrepoliti, fortsetter hun. 

 

Emneord: