Greta Thunberg brenner for klima. Foto: World Economic Forum (CC BY NC SA 2.0 Flickr)

Greta Thunberg fjernet av politiet

Søndag ble klimaaktivisten Greta Thunberg båret bort av det tyske politiet under en protest mot utvidelsen av en ny kullgruve i landsbyen Lützerath i Tyskland.
Tirsdag, 17 januar, 2023 - 11:47

Ifølge NRK ble svenske Thunberg løftet vekk av to politimenn fra stedet der klimaaktivister i helgen har protestert.

Bilder viser at Thunberg sitter alene på en jordhaug, og blir fjernet av to politifolk i opprørsutstyr. Tusenvis av demonstranter deltok lørdag i protesten mot at myndighetene vil trappe opp utvinningen av brunkull i landsbyen. Det skriver NRK i en artikkel. 

Ifølge den tyske tabloidavisen Bild skal Thunberg senere ha dukket opp med rundt 70 aktivister på søndag. Hun skal ha deltatt i en improvisert demonstrasjon og sunget og danset sammen med andre til stede. 

Ifølge politiet ble tolv personer pågrepet eller satt i varetekt i forbindelse med demonstrasjonen. Rundt 30 servicebiler ble skadet, åtte av dem med slitte sidespeil, graffiti og steinkasting. I tillegg ble 32 dekk punktert på politibiler. Det skriver Bild i artikkelen om Thunberg. 

Emneord: