Det var her, ved Nationaltheatret, at to personer ble alvorlig skadet etter en skyteepisode natt til søndag. Foto: Thea R. Eide

Jakter på siktede etter skyteepisode

Kun en person pågrepet etter helgens Oslo-skyting. De to andre siktede er nå etterlyst internasjonalt, og oppfordres til å melde seg for politiet.
Mandag, 16 januar, 2023 - 15:55

Natt til søndag ble to menn skutt ved Nasjonaltheatret i Oslo sentrum. NRK melder om at mennene, som er i 30- og 40- årene, er lederskikkelser i den kriminelle gjengen Young Guns. De skal ha blitt alvorlig, men ikke livstruende, skadet etter hendelsen. 

To siktede på frifot

Av de tre siktede er kun en person pågrepet i saken. I en pressemelding mandag formiddag sier politiet at de prioriterer å finne og pågripe de to som er på frifot. Begge er siktet for drapsforsøk eller medvirkning. 

– Begge er etterlyst nasjonalt og internasjonalt, og politiet vil også vurdere å gå ut med en etterlysning i mediene i løpet av dagen, skriver politiet. 

En pågrepet

I følge VG ble en mann i 20-årene pågrepet og siktet for medvirkning til drapsforsøk i løpet av søndagen. 

Mannen erkjenner ikke straffskyld og har så langt ikke latt seg avhøre av politiet, opplyser hans forsvarer, advokat Marius Ihlebæk. 

Knyttes til MC-miljø

VG opplyser også om at en eller flere av de siktede knyttes til den internasjonale MC-klubben Saturdarah. Ifølge MC24 har Satudarah MC vært aktive i Stavanger siden 2014, og etablerte seg i Oslo i 2020.