Rundt 30 prosent av restaurant- og matfag elever får ikke godkjent lærekontrakten, viser tall fra Utdanningsdirektoratet. Foto: Amalie Skuseth Flo

Jobber for en bærekraftig offentlig sektor

En ny veiviser fra DFØ skal gjøre det enklere for offentlige bedrifter å tenke bærekraftig.
Mandag, 23 januar, 2023 - 11:54

Direktorat for forvaltning og økonomistyring (DFØ) har kommet med en ny veiviser for hvordan offentlige bedrifter kan ta mere bærekraftige valg ved innkjøp av mat og drikke, skriver regjeringen i en pressemelding. 

Den nye veiviseren inneholder krav det offentlige kan stille til dem som tilbyr deres mat- og måltidstjenester, blandt annet at de må ha lærlingplasser.  Den nye kriteriveiviseren til DFØ er et steg i riktig retning for å få flere offentlige virksomheter til å være bevisst på sitt ansvar for å få ungdommer ut i lære, sier landbruks- og matminister Sandra Borch.

Fordi offentlig sektor er så stor, er de en viktig kunde for mange leverandører. Derfor har de stor forbrukermakt, og disse nye kravene kan derfor ha stor påvirkning på leverandørene. Den nye veiviseren vil være gjeldende fra Februar i år, og er en del av en større innsats fra regjeringen for å få flere inn i bransjen. Sandra Borch sier at regjeringen nå skal gi enda 500 000 kr til rekrutteringskampanjen for mat- og måltidsbransjen.

Emneord: